Budapesta cu şaua pe Ardeal

By | Published | Un comentariu

Ardealul-rupt-de-Horthy

Dacă pe vremea lui Ceaşcă toată lumea se împăca sub o anumită formă cu toată lumea, de 23 de ani încoace, minorităţile au pretenţii de a construi cetăţi în inima României pentru a se păzi de români. Ungurii sunt şi ei români, doar că le e frică să recunoască. Buda-i plesneşte cu Pesta pe maghiarii români să acţioneze.

Ungaria Mare este o speranţă vie pentru maghiarii din Ungaria şi cei din Ardeal. Victor Orban încearcă prin manifestaţii să agite tot mai puternic populaţia minoritară maghiară din Ardeal.

Românii fiind un soi mai slab şi putred cedează şi fac compromisuri prosteşti, ajungându-se ca steagul secuiesc să fie pus peste cel românesc, iar teritoriul românesc întreţinut cu mult sânge pierdut să fie donat ungurilor, doar de obraz şi oboseală politică.

Ziua maghiarilor de pe 15 martie îi duce pe aceştia la anul 1867 când Transilvania a fost mâncată de Ungaria, iar Orban înceară să umilească şi să şantajeze România, cum a şi reuşit de multe ori.

Mai deranjant este că români cumpăraţi de Budapesta, se revoltă împotriva României şi vin cu argumente absurde de separaţie administrativ-teritorială a Transilvaniei care este egală cu alipirea de Ungaria, fără dubii!!!

După atâtea secole de suferinţă a României şi de amputări teritoriale, vin unii care vor ţinuturi autonome, limbă proprie şi unică, şcoli şi spitale proprii, inclusiv dreptul de a decide asupra vieţii românilor. Suntem cu toţii uniţi prin sânge, avem o singură mamă care se numeşte România şi atât. România are doar un singur steag, sub care pot intra toţi cei ce vor să convieţuiască în pace, armonie, bună-înţelegere. Cine nu acceptă regula este liber să plece în Ungaria.

Sursă foto: www.foaienationala.ro

Ionuţ GEANĂ

1 Response

  1. marcel spune:

    Un sigur comentariu am de făcut…
    Păcat de sufletele soldaților jertfiți pentru eliberarea Transilvaniei de sub jugul hortyst… Oare ce ar spune ei acum despre înalta trădare postdecembristă ?
    Dumnezeu să le odihnească-n pace sufletele !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *