Institutul Clinic de Urologie

Ministerul Sănătății caută soluții pentru Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal

Prof. dr. Florian BODOG, ministrul Sănătății se află astăzi în Cluj Napoca, acolo unde se va întâlni cu echipa managerială și cadrele medicale din cadrul Institutului Clinic de Urologie și Transplant Renal.

‘Institutul de Urologie și Transplant Renal este o unitate esențială pentru pacienții cu boli renale, unicul spital din România în care se realizează transplant renal la copii. La momentul actual, spitalul se află într-o situație critică din punct de vedere financiar, principala cauză fiind managementul defectuos realizat în ultimii ani. Căutăm soluții pentru redresarea instituției împreună  cu noua conducere și cu echipa de economiști a ministerului’, a declarat ministrul Sănătății, prof. dr. Florian BODOG

Echipa de la Institutul de Urologie și Transplant Renal a făcut un apel pentru salvarea spitalului care se confrută cu grave probleme financiare.

”De-a lungul existenței sale, ICUTR a devenit o unitate sanitară de elită, oferind metode de tratament inovatoare pacienților cu diverse afecțiuni urologice, dar cele mai importante servicii de sănătate au fost cele legate de efectuarea transplantului renal și de asigurarea funcționării grefelor pacienților transplantați. Pe parcursul ultimilor ani datorita unui contract de colaborare păgubos cu o clinică privată serviciile medicale prestate în baza contractului cu CAS Cluj au devenit necorespunzătoare, majoritatea acestora fiind în fapt îngrijiri ale pacienților tratați în altă unitate sanitară ceea ce a condus la indicatori de performață cu valori mici și implicit la o finanțare insuficientă. La începutul acestui an s-a schimbat conducerea managerială a institutului, găsind instituția într-o situație financiară dezastruoasă, cu datorii mari, cu dosare de executare silită pe rolul instanțelor de judecată, ce au condus într-un final la blocarea conturilor atât în băncile comerciale cât și din Trezorerie. Măsurile întreprinse de noua conducere ce au inclus și întreruperea colaborării cu clinica privată, au condus la creșterea serviciilor medicale prestate în relație cu casa de asigurări și îmbunătățirea indicatorilor de performanță ai spitalului. În urma performanțelor din anul 2017 institutul deține premizele unei mai bune fiinanțări a activității medicale astfel încat acesta ar putea deveni sustenabil pe termen mediu și lung. Din păcăte, datoria acumulată în trecut și blocarea conturilor institutului periclitează desfășurarea activităților curente. Din acest motiv vă solicităm sprijin de urgență pentru asigurarea continuității activității medicale”, a fost mesajul transmis de echipa de la Institut.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii