Cum ne alegem un câine

Cand ne-am hotarat să ne luăm un câine, în primul rând trebuie ca acesta să reflecte personalitatea noastră, și stilul nostru de viață.

Câinii ca și utilizare se împart în câteva categorii distincte : companion, de vânatoare, de lucru și tehnic.

Înainte de ne achiziționa un câine trebuie să ținem cont de ce utilizare va avea acesta, timpul pe care il putem acorda acestuia, spatiul pe care il putem aloca pentru traiul zilnic și posibilitățile noastre financiare pentru hrănirea și îngrijirea câinelui.

Un alt aspect foarte important este puritatea rasei.

Când cumpărăm un câine trebuie să ne asigurăm că este cât mai aproape de ceea ce ne dorim sau să cumpărăm un câine de rasă, daca se poate de la crescători specializați, care ne vor asigura calitatea rasei și puritatea acestuia și nu în ultimul rând sănătatea fizică și mentală a acestuia printr-un set de documente:

      – Pedigriul este actul care ne arată și ne atestă puritatea rasei, calitățile câinelui și cunoașterea arborelui genealogic până într-a șaptea generație.

       – Carnetul de sănătate care ne arată și atestă schema de vaccinare și imunizare a câinelui, care va determina sănătatea câinelui pe parcursul vieții.

       – Evitați să achiziționați un câine fara aceste acte de proveniență, care vă vor scuti de multe neplăceri.

       – Iar ca și caracteristici a grupei din care fac parte și ca utilizare ar fi bine să ne informăm înainte despre caractristicile rasei pe care ne-o dorim, comparandu-le cu necesitățile noastre.

Csiki Petre

Instructor dresor, specialist dresaj si probleme de comportament canin

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii