doi clujeni euro

Doi clujeni, suspecți într-un dosar de falsificare de bancnote euro

Conform unui comunicat remis presei de Inspectoratul de Poliție al Județului Mureș, doi clujeni sunt suspecți într-un dosar de falsificare de bancnote euro.

„Poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Târgu Mureş, cu sprijinul Oficiului Naţional Central pentru combaterea falsului de monedă şi sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş au efectuat 3 percheziţii domiciliare în judeţul Cluj, la persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de falsificare de monedă, punerea în circulaţie de monedă falsă şi înşelăciune”, se arată în comunicatul IPJ Mureș.

În urma cercetărilor – care s-au întins pe mai multe luni – se pare că două persoane cu domiciliul stabil pe raza județului Cluj „ar fi falsificat bancnote din cupiură a 50, respectiv 100 de euro, pe care ulterior le-ar fi pus în circulaţie pe raza mai multor judeţe”.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate următoarele probe: „o unitate de calcul, imprimante, medii de stocare, mai multe bancnote contrafăcute de 50 şi 100 de euro, precum şi alte înscrisuri despre care există suspiciunea de a fi contrafăcute”, se arată în comunicat.

Unul dintre cei doi clujeni se află acum în arest preventiv, iar cel de al doilea este în arest la domiciliu, amândouă măsurile fiind luate pentru o perioadă de 30 de zile.

Citește mai mult despre stil de viațăsfatul medicului și idei practice.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare