Sunteti aici:MedicalDialog cu dr. Marcel Rad despre stricturile de uretră VIDEO

Dialog cu dr. Marcel Rad despre stricturile de uretră VIDEO

Publicat in data

Chirurgul zilelor noastre se transformă într-un magician. Fără joben şi baghetă, dar cu mijloace care întrec mult imaginaţia noastră profană, chirurgul îşi desăvârşeşte intervenţia “intrând” în organismul pacientului cu microcamere, de unde toată suferinţa îşi arată adevărata faţă. Precum războinicul science fiction, chirurgul mânuieşte raza laser şi tot instrumentarul specializat, realizând ceea ce doar cu 25 de ani înainte părea imposibil. Şi ce sunt 25 de ani faţă de istoria medicinii?

Unul din tinerii cavaleri ai bisturiului este interlocutorul nostru de azi. Este vorba de doctorul Marcel Rad de la clinica de urologie EndoPlus Cluj/Napoca.

Rep.: Ce s-a mai întâmplat de când nu ne-am văzut, domnule doctor, ce patologii aţi mai tratat? De ce să vină pacienţii la clinica Endo Plus?

Dr. Marcel Rad – Mă bucur şi eu că ne revedem şi ţin să vă mulţumesc pe această cale.

Aici, în cadrul clinicii abordăm o patologie foarte complexă din punct de vedere urologic. Suntem urologi, ne ocupăm de tot ce înseamnă patologia oncologică, ne ocupăm de tot ce înseamnă litiază renală, despre care am mai discuta cu alte ocazii.

Dar ne mai confruntăm cu o patologie destul de frecvent întâlnită, oarecum neglijată şi dacă îmi permiteţi, chiar aş vrea să discutăm puţin despre tot ce înseamnă stricturile uretrale, atât din punctul de vedere al diagnosticului, cât şi cauzele şi bineînţeles, modalităţile de tratament.

Dr. Marcel Rad – O strictură înseamnă îngustarea canalului uretral, ceea ce poate să ducă ulterior la dificultăţi micţionale.

În funcţie de localizare, putem avea stricturi localizate la nivelul uretrei peniene sau a uretrei bulbare, stricturi mult mai aproape de zona prostatei şi a sfincterului, iar în cazul traumatismelor poate să intereseze niveluri mai apropiate de vezica urinară, uretra membranoasă, iar postoperator rezecţii transuretrale, după o intervenţie de adenocarcinom de prostată, unde se excizează în totalitate zona prostatei, zone de anastomoză care se strâng foarte, foarte mult.

Continuarea articolului pe Ziar Medical – Dialog cu dr. Marcel Rad despre stricturile de uretră VIDEO

INTRA IN DISCUTIE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele articole

Doi Grași pe ROȘU, bârfitori de radio-șanț vor să pună mâna pe Primaria Câmpia Turzii

Petre Pop și Adrian Mischian, doi bărbați fatali aflați la a doua tinerețe, unul...

Sotia patronului Nello Construct, condamnată la închisoare pentru că a bătut minori

In sfârșit, s-a facut dreptate în cazul a două familii din Turda a căror...

Alte articole

Doi Grași pe ROȘU, bârfitori de radio-șanț vor să pună mâna pe Primaria Câmpia Turzii

Petre Pop și Adrian Mischian, doi bărbați fatali aflați la a doua tinerețe, unul...