Garda Forestieră Cluj: „S-au tăiat ilegal peste 3.000 de copaci; prejudiciul depășește un milion de lei”

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

Un control efectuat de Garda Forestieră Cluj a descoperit că c-au tăiat ilegal, în Munții Rodnei, peste 3.300 de copaci, iar paguba depășește cifra de un milion de lei noi. Controlul s-a efectuat pe raza Ocolului Silvic Cormaia-Anieș, iar fondul forestier afectat este cel aparținător de orașul-stațiune Sângeorz-Băi.

Conform informațiilor puse la dispoziția presei de Garda Forestieră Cluj, în vara anului trecut s-au primit mai multe sesizări anonime cu privire la tăieri ilegale de copaci, în zonă, și s-a efectuat o primă serie de controale, până la căderea zăpezilor. În primăvară, pădurarul care avea responsabilitate pe cantonul Valea lui David a refuzat participarea la verificările de teren, dând în scris că nu există probleme în zona sa de responsabilitate. Față de acesta s-a dispus cercetarea disciplinară și ulterior controalele au fost reluate, identificându-se, până acum, peste 3.300 de arbori tăiați ilegal.

Garda Forestieră Cluj anunță că vor continua controalele și în această toamnă, până la căderea zăpezilor, și în cazul în care până atunci nu va fi finalizată întreaga suprafață avută în vedere, controlul se va relua la primăvară.

Citește mai mult despre stil de viațăsfatul medicului și idei practice.

Ultimile articole

Articole populare