Sunteti aici:AncheteDosarDETURNARE de fonduri. Cum au ajuns la LIVIU ALEXA banii alocați pentru baschetul feminin clujean. U Cluj țepuită! Episodul 2

DETURNARE de fonduri. Cum au ajuns la LIVIU ALEXA banii alocați pentru baschetul feminin clujean. U Cluj țepuită! Episodul 2

Publicat in data

Cum au ajuns la LIVIU ALEXA banii alocați pentru baschetul feminin clujean. U Cluj țepuită! Sportul clujean, exceptând fotbalul, este unul văduvit de fonduri. Sporturile de echipă de sub culorile alb negre, în ciuda unei finanțări insuficiente reușesc an de an rezultate de cel puțin peste medie, uneori chiar de excepție. Și chiar atunci când sponsorii își îndreaptă privirea spre echipele universitare se găsește câte un devalizator, care precum o sugativă să sugă banii care trebuiau să ajungă la sportivi.

Azi, în rolul sugativei, Liviu Alexa. Acesta a crezut că metodele folosite la Ziar de Cluj sunt valabile și în SPORT. Banii cuveniți baschetbalistelor de la CS U în loc să ajungă la acestea au ajuns în buzunarul lui Alexa, acesta folosindu-i pentru a-și cumpăra mâncare, băutură și mașini.

U Cluj țepuită! Rețeta penală a furtului este simplă.

Asociația U Baschet Feminin are ca OBIECTIV, MISIUNE, SCOP exclusiv efectuarea operațiunilor de colectare de fonduri care să fie puse la dispoziția Clubului Sportiv Universitatea în vederea realizării de programe în domeniul activității sportive de performanță, în special pentru echipa de baschet feminin a CS U.

La constituirea Asociației, PATRIMONIUL social inițial de 900 de lei urma să fie completat cu venituri din sponsorizări, subvenții, donații și alte contribuții în bani și/sau natură, de la persoane juridice, în conformitate cu prevederile legii. Întregul patrimoniu urma să fie evidențiat și păstrat în conformitate cu legislația română în materie, pe numele Asociației și folosit exclusiv pentru echipa de baschet feminin.

În vara lui 2015, Alexa a ajuns director executiv la echipa de baschet feminin. Au venit o serie de sponsori alături de echipă. După aproape trei ani, prin 2018 s-a încetat colaborarea dintre CS U și Liviu Alexa. Acesta din urmă însă a refuzat să predea clubului actele și, mai ales, cardurile bancare aferente echipei și Asociației. Prin jonglerii bancare a rămas singurul împuternicit cu acces la conturile bancare ale Asociației. Așa că acesta încasează, lună de lună, sume importante în numele Asociației U Baschet Feminin. Bani alocați și virați pentru echipa de baschet feminin, fără ca banii să ajungă la sportivi.

Patrimoniul Asociației a ajuns să se transforme în mașini pentru NCN și Ziar de Cluj, scurgându-se din conturile baschetului clujean în buzunarul lui Alexa. Baschetul feminin clujean a ajuns vaca de muls a lui Liviu Alexa. Cine a sponsorizat în ultimii doi ani baschetul feminin clujean prin Asociația U Baschet Feminin l-a sponsorizat, de fapt, pe ALEXA. S-au cumpărat băuturi, mâncare scumpă, cel puțin o mașină, CJ 99 NCN, și s-au efectuat multe cheltuieli personale din banii încasați de Asociație de la sponsori.

Un renumit om de afaceri clujean (Dorel Goia) se lăuda în decembrie 2019 că el sponsorizează echipa de baschet feminin U Cluj. De fapt, habar nu avea că îl sponsoriza pe Liviu Alexa și că banii pe care îi dădea nu ajungeau la echipă. Și ca el, mulți alții, care au vărsat sume importante pentru a-l îndestula pe Liviu Alexa.

Până la finele lui 2019 de la sponsorii echipei clujene de baschet feminin, prin deturnare de fonduri și devalizarea CS U, au ajuns în buzunarul Liviu Alexa aproximativ 42.000 lei lunar, iar din decembrie 2019 până în mai 2020, cu totul că a venit și pandemia, veniturile lunare se apropiau de 25.000 lei. Acești bani trebuiau să ajungă la Clubul Sportiv Universitatea, dar Alexa având la dispoziție contul Asociației și actele pe mână, a știut el mai bine cum să-i cheltuie.

Liviu Alexa, ai strigat mereu împotriva hoților, este momentul să arăți cum ai cheltuit sutele de mii de lei încasate prin Asociația U Baschet Feminin în ultimii doi ani și dacă banii primiți au ajuns la sportivi!

U Cluj țepuită! Sponsorii U Baschet feminin de care Alexa și-a bătut joc:

FARMEC, ELECTROGRUP, RONDOCARTON, DUCFARM, ALEX RUS, CITR, DOREL GOIA, AROVIT, OPHTALENS, CORATIM, SALAD BOX, VOS LOGISTICS, CEMACON, EXIMTUR, ARCESE, FORTECH, AROBS, FAMILIA CĂPUȘAN, PITECH, Q SMILE, PERPETUUM, ALIS GRUP, REMATINVEST, BANCA TRANSILVANIA, IOAN TECAR, BLUE AIR, AQUA CARPATICA, CĂLIN MITICĂ și alții.

sponsori u cluj alexa liviu

Omul de afaceri Dorel Goia de la Teraplast și La Casa îl mai susțin cu publicitate pe Liviu Alexa, la fel și gigantul Banca Transilvania, după ce acesta și-a bătut joc de o comunitate întreagă. Firme, evident, alături de clujeni, de comunitate, de sportul clujean. Sau nu?

Liviu Alexa se laudă prin diferite cercuri, că are mulți procurori și oameni din servicii la mână. Eu NU cred asta, nimeni nu-și riscă cariera și munca pentru un individ care comite ilegalități și își bate joc de întreaga comunitate în formă continuată.

P.S. 1 – Eu sunt David și tu ești Goliat, am și eu o praștie mică și o piatră, fiindcă sunt stâncă, dar uite că te nimeresc direct între tatuaje.

P.S. 2 – Dacă vă întrebați, s-a depus deja o sesizare și în legătură cu episodul telefoanelor ce anunțau moartea mea. Dar și mai amuzant, că în foarte, foarte scurt timp, „directorul” Alexa va fi luat de procurorii din cadrul DIICOT Cluj, pentru săvârșirea infracțiunii de DELAPIDARE. Noi ne-am ocupat de plângerea penală. Eu CRED că avem JUSTIȚIE în Cluj!

Articol recomandat:

Liviu Alexa și firma ventilatorului de INJURII, în datorii și cu bunurile sub sechestru. Episodul 1

LIVIU ALEXA, de la CANCER la ȘANTAJ și amenințări in loc de presă VIDEO

INTRA IN DISCUTIE

6 COMENTARII

 1. Dacă faptele sunt adevărate e prea grav. Problema este suportul probator, dacă acesta există cam multe articole din Codul Penal i se atribuie domnului poreclit ” 1500 euro”.

 2. Faptul ca mama acestui imbecil a fost subofiter de securitate la Targu-Mures nu este relevant.
  Relevant ar fi sa ne spuna de ce s-a certat cu ea, imbecilul?

 3. Sponzorizarile catre U erau si sunt, mai ales acum, dupa plecarea infractorului de la U, TAXE DE PROTECTIE ale oamenilor de afaceri. Nu veti vedea niciun articol negativ despre toti acesti baieti, care se mai si dau cu caramida in piept ca sunt mari U-isti.
  Daca erau mari U-isti atunci ar fi trebuit sa stopeze imediat sponzorizarile catre asociatia infractorului si sa sponzorizeze direct clubul.
  In fapt, au facut un business.
  Au inchis gura gunoiului si au stropit prin jur ca sunt mari U-isti.
  Acesta este modelul mafiot, tolerat de catre autoritati…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele articole

Puicuțul Ioan Făt de la PUSL BEHĂIE prin Dej că a pierdut alegerile și nu a prins nici măcar o sinecură de consilier local

Mare-i Grădina Domnului și mulți au fost fătați pe acest pământ. Cum este și...

Bombardierul Făt Ioan de la Dej, păcăliciul politic cu mănuși de box din mușama

Toți agățătorii vor să roadă un ciolan, dar povestea noastră începe cu cocalarul suprem,...

Spectacole faraonice la Turda Arena. Cristian Matei plătește milioane de lei pentru ”pâine și circ”

De la un capăt la altul al Turzii, drumurile sunt sparte sau prost făcute....

Nello Construct, sereleul pe interes cu Matei – El Patron de Turda

Fosta firmă de apartament, Nello Construct SRL a cunoscut o ascensiune fulminantă începând cu...

Alte articole

Puicuțul Ioan Făt de la PUSL BEHĂIE prin Dej că a pierdut alegerile și nu a prins nici măcar o sinecură de consilier local

Mare-i Grădina Domnului și mulți au fost fătați pe acest pământ. Cum este și...

Bombardierul Făt Ioan de la Dej, păcăliciul politic cu mănuși de box din mușama

Toți agățătorii vor să roadă un ciolan, dar povestea noastră începe cu cocalarul suprem,...

Spectacole faraonice la Turda Arena. Cristian Matei plătește milioane de lei pentru ”pâine și circ”

De la un capăt la altul al Turzii, drumurile sunt sparte sau prost făcute....