strada donath

Strada Donath, noua autostradă a Clujului

Clujenii care locuiesc pe strada Donath reclamă faptul că de când această stradă este folosită de către floreșteni, viteza de circulație este foarte mare.

Autostrada Donath-Florești

Clujenii au solicitat montarea unor limitatoare de viteză pe strada Donath care să îi determine pe cei care folosesc centura de Nord a Floreștiului să reducă viteza.

”Pe strada Donath s-a amplificat foarte mult circulația. Nu există trotuare, lățimea strazii este ingusta pentru un asemenea flux de masini, iar majoritatea merg cu viteza. Ca si pieton ma simt in pericol si destul de furios in aceeasi timp”.

”Felicitari Primaria Cluj. Ati reusit sa rezolvati problema autostrazii Donath-Floresti ! Ati inceput sa ne dati amenzi tot noua, riveranilor care am semnalat problema traficului in viteza catre Floresti. Cel putin pana acum, in lipsa implicarii Primariei, masinile noastre ii mai incetineau pe vitezomanii Floresteni. Acum au drum liber pe autostrada, isi pot proba puterea masinilor in voie. Totusi, doresc sa va intreb, de ce amendati doar cele 4-5 masini ale riveranilor din zona, dar de cele circa 100 masini parcate la fel de ilegal pe str. Paul Ioan (pe partea stanga a autostrazii Floresti) nu se leaga nimeni. Si acele masini ii incomodeaza pe vitezomani, va rugam sa le puneti amenda pentru ca sunt parcate la fel de ilegal ca si cele de pe str. Donath”.

Mare nevoie de limitatoare de viteză!

”Pe strada Donath dupa casa Radio, dar in special de unde incepe sensul unic, masinile circula cu o viteza mult prea mare desi este marcaj cu limitare de viteza la 30 km/h, in plus este si o gradinita. Am vazut ca in martie ati zis ca analizati montarea unor praguri de limitare de viteza, puteti sa urgentati va rog?”.

”Pe aleea Bucura avem o problemă cu circulatia masinilor cu viteze mari. De cand sa inaugurat,, centura Florestiului,, prelungirea strazii Donath, de atunci un sfert de Floresti foloseste aleea Bucura ca autostrada de legătură. Am dori amplasarea a câtorva denivelari pe asfalt pt limitarea vitezei. Problema mai mare este pe porțiunea Bucura nr3 aici fiind drumul puțin mai lat ca si in rest si accelerează mai tare. Am dori 3 denivelări: una in față la scara blocului Donath nr 200 bloc A2 ap1-44 (are iesire pe Bucura) a doua denivelare la Bucura nr 3 intre scara 3 si 4 si a treia denivelare la scara 1. Aceste 3 bucle ar limita circa 200 de metri din aleea Bucura.

”Au fost făcute solicitări pentru limitatoare de viteză. Nu există nici trotuare pe segmentul de la capătul străzii Donath, cel care preia traficul dinspre Florești, astfel că este destul de periculos să se circule. Viteza de 20-30 de kilometri la oră, deși sunt indicatoare nu se respectă. Dimineața și seara traficul este infernal și noi nu mai putem intra în curți și din cauza faptului că se circulă cu viteză foarte mare”.

Boc spune că doar s-au trezit cu centura

Primarul Emil Boc a declarat că centura de Nord a Floreștiului este o soluție care nu a fost luată în calcul, dar care a fost totuși implementată de comuna Florești, cauzând disconfort pentru clujenii care locuiesc pe strada Donath.

”Aceasta este o consecință a ceea ce au făcut cei din Florești, au creat acel drum alternativ care nu era prevăzut ca o alternativă pentru intrarea în Cluj și a fost o soluție pe care am găsit-o în aplicare. Din nefericire legislația noastră nu corelează unitățile administrativ teritoriale, fiecare poate să facă ce dorește. Pe termen scurt se vor face verificări în teren și în comisia de circulație vom discuta posibilitatea amplasării acestor limitatoare de viteză”, a declarat Boc.

 

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii