Praguri de sol și stâlpișori pe strada Frunzișului

Comisia de circulație din cadrul Primăriei Cluj-Napoca a decis să ia măsuri pentru a diminua numărul de accidente de pe strada Frunzișului (varianta Zorilor-Mănăștur).

”Din nefericire, pe strada Frunzișului s-au întâmplat multe accidente care necesită din partea noastră o atitudine activă. Sunt mai multe soluții și vom lua o decizie asupra măsurilor pe care trebuie să le adoptăm. Principala cauză a accidentelor este neadaptarea vitezei la condițiile de drum”, potrivit primarului Emil Boc

Strada Frunzișului a devenit strada cu cele mai multe accidente din Cluj-Napoca, astfel că au existat numeroase sesizări din partea clujenilor ca Primăria Cluj-Napoca să ia măsuri.

Separatori, praguri de sol și benzi reversibile

Toți cei implicați în luarea unor decizii în ceea ce privește Strada Frunzișului, comisia de circulația, poliția, chiar și cetățenii sunt conștienți de faptul că dacă s-ar respecta viteza legală pentru acea poțiune, 30 kilometri la oră, astfel de accidente ar fi evitate.

”Am luat în discuție curba la 180 de grade, coborârea dinspre Zorilor. Cele mai multe accidente, sunt în acea curbă, și nu au nicio  legătură cu faptul că acolo s-a deschis supermarketul Lidl. Accidentele se produc din cauză că nu se respectă viteza și se intră pe contrasens”, au menționat membri comisiei de circulație.

Reprezentanții poliției au menționat că nu vizibilitatea scăzută sau condițiile meteo au determinat creșterea numărului de accidente. Cele mai multe tamponări au avut loc ziua și toate s-au petrecut pe fondul neadaptării vitezei la condițiile de circulație.

Propunerea comisiei a fost ca la intrarea în curbă, atât la urcare cât și la coborâre să fie amplasate praguri de sol pe benzile de circulație și amplasarea unor separatori pe axul bandei de tip stâlpișori. Acești stâlpișori sunt mai mult pentru atenționare.

Atât Compania de Transport cât și Poliția au recomandat ca pragul de sol să fie montat doar la coborâre, la urcare să fie benzi regulatoare.

Lidl a depus documentația pentru sensul giratoriu

În ceea ce privește amenajarea sensului giratoriu ce trebuia făcută de Lidl, primarul Emil Boc a decis că Lidl a făcut pași în această direcție.

”Lidl a depus documentele pentru sensul giratoriu. Acesta face parte din autorizația de construcție, la fel ca și sensul giratoriul din Gheorgheni. Deoarece nu le-a realizat, nu a obținut de la Primărie dovadă finală de luare în folosință, n-a primit orar de funcționare, iar pentru că a deschis fără autorizație este acționat în instanță pentru întreruperea activității.  Au fost amendați, dar e tot primăria poate face legal. Sper că un judecător care va analiza această situație să suspende activitatea unui magazin care nu respectă prevederile legale. Nimeni din acest oraș nu ar trebui să nu respecte legea și să deschidă un magazin fără a respecta autorizația de construire. Nu mă așteptam să fie Lidl cei care nu respectă legea. Oricine este binevenit să desfășoare afaceri corecte în Cluj-Napoca. Este un oraș care își respectă investitorii și avem toată deschiderea necesară. Dar trebuie să respecte orașul și autorizațiile de construire emise de administrația locală potrivit prevederilor legale” a declarat primarul Emil Boc

 

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii