aplicație

Polițiștii clujeni vor folosi tehnologia pentru a depista mașinile parcate ilegal

Primarul Emil Boc a anunțat că intenționează să tehnologizeze și mai mult orașul în cadrul proiectului Smart City, proiect susținut de clusterele IT din oraș.

Senzori pentru a identifica locurile libere de parcare

În continuarea aplicației lansate de Primăria Cluj-Napoca, Cluj Parking, ce permite identificarea locurilor de parcare libere din parkinguri, vor fi amplasați senzori pentru a identifica și parcările de pe stradă.

”Se lucrează la amplasarea de panouri de informare în zonele aglomerate din oraș, astfel încât oamenii să poate vedea din timp, din mașină, câte locuri de parcare există. Această măsură este luată pentru cei care nu au posibilitatea să acceseze de pe telefon aplicația Cluj Parking și a vedea locurile disponibile în parcările cu barieră. Anul viitor vom trece la construcția de senzori pentru a putea identifica locurile de parcare libere la bordură, pe stradă, date care ulterior vor fi inventariate și încărcate pe o aplicație mobilă. Vom instala acești senzori începând cu zona centrală, dar va fi un proiect mai larg ce va viza parcările, stațiile de autobuz”, a declarat primarul Emil Boc.

Polițiștii locali, ajutați de senzori să descopere mașinile parcate ilegal

”Dezvoltăm un proiect Smart City pentru a utiliza tehnologia și a veni în sprijinul oamenilor. Pe de o parte să ne asigurăm că în stațiile de autobuze nu vor mai exista mașini parcate ilegal. Acești senzori vor detecta orice alt autovehicul în afară de autobuz. Poliția locală va primi o alertă și va dispune măsurile necesare. Este nevoie mai întâi de infrastructura necesară, senzorii la sol, după care se poate face orice aplicație. Una dintre aplicații va fi aceasta ca poliția locală să fie informată când se parchează în stațiile de autobuze, pe pistele de biciclete, în fața spitalelor, pentru a se interveni și mai rapid. . O altă aplicație  va fi una care te avertizează când ți-a fost ridicată mașina. Vei afla astfel ce ai de făcut ca să o recuperezi, unde a fost dusă, cât trebuie să plătești”, e explicat primarul.

Industria IT clujeană alături de Primărie în implementarea Strategiei pentru Cluj-Napoca, un oraș inteligent

Utilizarea tehnologiei pentru creşterea calităţii vieţii în Cluj-Napoca, pentru o administraţie deschisă şi un oraş inteligent, este o prioritate cheie a municipalităţii clujene. Pentru o colaborare mai strânsă şi eficientă între comunitatea de IT şi administraţia locală, Primăria Cluj-Napoca a constituit la începutul anului 2017, alături de cele două clustere clujene de specialitate, Consiliul Consultativ pentru Antreprenoriat şi Inovare în IT.

“Industria IT clujeană este o forţă de necontestat, un motor pentru economia Clujului şi un avantaj competitiv al nostru pe termen lung, alături de Universitate şi de tinerii care au ales să studieze şi să lucreze aici. Acest proiect este un nou exemplu de implicare pentru dezvoltarea comunităţii noastre şi arată faptul că, la Cluj-Napoca, am reuşit să creăm un model de construcţie comunitară în care fiecare îşi oferă expertiză pentru interesul public – dezvoltarea oraşului”, a declarat primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.

“Colaborarea între industria IT şi administraţia locală a început cu formularea strategiei de e-guvernare, parte a strategiei municipiului Cluj-Napoca, în 2014. O parte dintre proiectele propuse au fost abordate, iar alte iniţiative ulterioare, inovatoare, au fost implementate împreună cu industria IT locală. Dar o strategie pentru un oraş inteligent presupune abordarea mai multor tematici, astfel că este necesară actualizarea iniţiativei iniţiale pentru a fi acoperitoare şi adaptată evoluţiei tehnologice. Ne dorim că, prin rezultatele acestei colaborări, să creştem calitatea vieţii în oraş, să stabilim un reper de calitate a serviciilor oferite de oraş cetăţenilor şi vizitatorilor şi să stabilim un nou standard de colaborare între industria IT şi administraţia locală”, au specificat semnatarii propunerii, reprezentanţii Cluj IT Cluster şi Aries Transilvania.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii