Pasajele de la gară, dotate cu lifturi și scări rulante

Primăria Cluj-Napoca va îmbunătăți soluțiile de acces în pasajul subteran din Piața Gării prin dotarea acestui cu lifturi și scări rulante.

Lifturi și scări rulante în Piața Gării

La un an de la finalizarea lucrărilor de modernizare în Piața Gării, municipalitatea anunță că vor fi amenajate lifturi și scări rulante.

Pasajul subteran existent în Piața Gării din municipiul Cluj-Napoca a fost modernizat de curând prin construirea unei legături între pasajul existent al CFR și cel aflat în administrarea primăriei. Pentru reglementarea circulației pietonilor în zona Gării, este necesară implementarea unui sistem de acces dotat cu lifturi pentru persoanele cu handicap și scări rulante. Cele șase guri de acces vor fi dotate fiecare cu câte o scară rulantă și vor fi montate trei lifturi: unul pentru accesele din fața intrării în clădirea gării, al doilea pentru accesul de pe strada Horea și al treilea pentru accesul din Piața Gării. Finanțarea va fi realizată din fondurile bugetului de stat. Valoarea investiției se ridică la suma de 54,3 milioane de lei.

Lucrările de modernizare din Piața Gării, finalizate în 2016

Primarul Emil Boc anunța încă de anul trecut că pasajele vor fi dotate cu lifturi și scări rulante, însă probabil această lucrare ba fi finalizată abia anul viitor.

”Direct de pe strada Horea, intrand in pasaj vei putea ajunge la gara, mergand in pasaj vei putea merge direct sa iei trenul sau vei putea merge dincolo de calea ferata, la Dedeman, fara sa mai fi nevoit sa iesi la suprafata. Cei care vor iesi din gara pentru a merge la mijloacele de transport in comun vor avea o trecere de pietoni. La intrarea in pasaje vor fi asigurate rampe pentru bagaje, pentru biciclete, iar in etapa urmatoare vor fi montate lifturi pentru persoanele cu dizabilitati.”, explica primarul Emil Boc.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii