fabrica clujana

Fabrica de încălțăminte Clujana a intrat în insolvență

Datoriile istorice ale Clujana, datorii care se ridica la suma de 13 milioane de lei au determinat cei care administrează societatea să ceară insolvența.

Preşedintele Tribunalului Specializat Cluj, Răzvan Costea, a declarat, miercuri, corespondentului Mediafax, că a fost numit şi un administrator judiciar care va face propuneri în funcţie de situaţia pe care o constată la SC Clujana SA.

”Tribunalul Specializat Cluj a admis cererea de insolvenţă a SC Clujana SA, s-a dechis procedura generală a insolvenţei şi s-a numit administrator judiciar Casa de Insolvenţă Transilvania. Se va depune un raport, iar administratorul judiciar va face propuneri în funcţie de situaţia pe care o constată la debitoare. Ulterior se va putea discuta despre reorganizarea societăţii sau intrarea în faliment”, a spus Costea.

Președintele Cj Cluj, Alin Tișe, a declarat în luna decembrie că se dorește ca terenul și halele Clujana să fie achiziționate de CJ Cluj, iar Clujana să își plătească o parte din datoriile care le are către ANAF.

”Noi am încercat să vindem o parte din teren la propunerea Clujana, dar consilierii județeni nu au fost de acord să înstrăinpm nimic din patrimoniul Clujana. Dacă nu doriți să facem asta pentru ca astfel Clujana să aibă bani să plătească o parte din datorie, acum s-a ajuns la situația în care Fiscul să vîndă activele pentru a recupera banii. Am convenit să mergem pe varianta în care Clujana să se mute în halele de la TETAROM I care sunt moderne și potrivite. Să preluăm noi în patrimoniu județului acele bunuri, astfel încât să avem noi prorpietatea terenurilor și a halelor. avem nevoie de o arhivă specializată pentru a păstra documentele, pe care nu o avem în acest moment. Clujana își plătește astfel o parte de datorii, ulterior vom restructura Clujana după proiectul pe care directorul de acolo îl are și să intrăm cu Clujana în aceste hale într-o formă reorganizată și care să o aducă pe linia de plutire. Sunt și cei care propun ca o parte din Clujana să fie scoasă la vânzare pe piață. Alții spun că este un brand al județului și trebuie menținut la CJ Cluj cu orice risc. Am reușit să îi conving pe consilieri să menținem fabrica și să plătim noi valoarea bunurilor”, declara Alin Tișe.