Anna Horvath, concediu fără plată timp de 60 de zile

În ciuda faptului că se aștepta o demisie, Anna Horvath, viceprimarul Clujului, a anunțat că își va lua concediu fără plată pe perioada celor 60 de zile de control judiciar.

”Responsabilitatea funcției de demnitate publică a fost pentru mine dintotdeauna o vocație, iar îndatoririle de viceprimar au însemnat preocuparea mea permanentă pentru soluționarea legală a problemelor oamenilor. Încă de la început am știut că, în condițiile actuale ale birocrației exagerate și ale legislației ambigue din România, asumarea unei asemenea poziții include, inevitabil, anumiți factori de risc. Mulți dintre cei care și-au preluat, cu toată seriozitatea și responsabilitatea pozițiile de reprezentare a comunității, în multe instituții s-au confruntat cu situații absurde, inacceptabile într-o administrație europeană, într-un sistem juridic coerent-fundament al democrației. În ceea ce mă privește, în activitatea mea de zi cu zi, deseori m-am confruntat cu multe situații dezolante, uneori de neimaginat, dar întotdeauna am avut puterea necesară să depășesc aceste moment și am reușit să îmi reiau atribuțiile și să duc la bun sfârșit sarcinile cu înverșunarea care mă caracterizează. Dar niciodată, în nici un moment nu m-am simțit atât de puternică, ca acum, după ce am văzut sutele de mesaje de spijin, de solidaritate și de încredere. Toate acestea îmi dau forța necesară să lupt în continuare, cu mult devotement și responsabilitate, pentru acest oraș, pentru această comunitate. Mă bucur să pot vedea că au meritat acești patru ani de muncă, a meritat efortul, străduința, pentru că oamenii care m-au cunoscut, comunitatea au încredere în mine și mă susțin acum, când mă confrunt cu unul dintre cele mai grele momente ale vieții mele. Am toată încrederea, ca autoritățile abilitate ale statului sunt și vor fi în căutarea adevărului. Pentru cele 60 de zile de investigații îmi voi depune cererea de concediu fără plată. Consider că ar fi incorect să obții remunerație în condițiile în care nu poți presta munca la care te-ai angajat.  Mulțumesc tuturor celor care m-au încurajat, m-au asigurat de încrederea lor! Trebuie să ne continuăm drumul pe care am pornit, trebuie să ducem la bun sfârșit tot ceea ce ne-am asumat: reprezentarea corectă și apărarea fermă a drepturilor și a intereselor comunității, ale oamenilor care au nevoie de noi!  Trebuie să fim capabili în continuare să ne apărăm, să luptăm pentru adevăr, pentru dreptatea noastră. Doar adevărul este soluția și voi lupta întotdeauna spunând lucrurilor pe nume, direct și făra teamă, pentru că pe teamă și pe jumătăți de adevăr nu vom putea construi un viitor sigur și stabil. Un lucru e sigur: că în următoarele 60 de zile voi avea mai mult timp liber decât în ultimii patru ani laolaltă.”, a declarat Horvath

Vă reamintim,  procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Cluj au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 10 octombrie 2016, față de inculpata HORVATH ANNA, la data faptei și în prezent viceprimar al municipiului Cluj Napoca, cu privire la săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În perioada februarie – mai 2016, inculpata Horvath Anna, în calitate de viceprimar al municipiului Cluj Napoca, și-a folosit influența pe lângă funcționari publici din cadrul Primăriei pentru urgentarea avizării unui proiect imobiliar în care un om de afaceri avea interese economice.

Derularea acestui proiect imobiliar presupunea obținerea în prealabil a mai multor documente: eliberarea unui certificat de urbanism, confirmarea unui aviz de oportunitate, concesionarea unei suprafețe de teren, eliberarea autorizației de construire.

Pentru demersurile pe care le-a făcut pe lângă funcționari cu atribuții în domeniul urbanismului și autorizării lucrărilor de construcții, inculpata Horvath Anna a pretins omului de afaceri procurarea și remiterea unui număr de 60 de abonamente (având o valoare totală de circa 20.000 lei) la două festivaluri de muzică, pe care să le ofere ulterior ca stimulent voluntarilor care o sprijineau în cadrul campaniei electorale.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii