USAMV şi-a deschis porţile: cum a decurs săptămâna şi ce vă aşteaptă în ultima zi

5179_0000089504

Mâine este ultima zi în care puteţi vizita Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca, devenită în aceste zile o gazdă primitoare pentru cei care au dorit să îi treacă pragul. Cadrele didactice ale universităţii au pregătit pentru vizitatori un tur al acesteia, dar şi participarea la cursuri sau orice alte obiective din cadrul universităţii, în funcţie de preferinţele vizitatorilor. La toate acestea mai puteţi lua parte doar mâine, în ultima zi a evenimentului.

Numărul mare de vizitatori se datorează atracţiilor pe care USAMV le prezintă şi pe care elevii nu au şansa să le vadă, decât la aceste ocazii. „Avem câteva puncte de reper importante, care atrag. Avem una dintre cele mai vechi catedre de botanică din Cluj, muzeul botanic, o grădină agrobotanică sau acvariul, cel mai mare din Cluj”, a declarat prof. Ioan Rotar.

Acest eveniment are loc din dorinţa de a trezi interesul elevilor pentru educaţie. „Am simţit nevoia să facem deschiderea aceasta către licee, pentru ca elevii să fie puşi în situaţia de a asimila ceva, dar nu în sistemul clasic catedră-bancă, ci prin le trezi interesul, a-i sensibiliza”, a mai spus prof. Ioan Rotar, prorector USAMV.

Cei mai mulţi dintre cei care au trecut pragul universităţii au fost elevi de clasa a XII-a, în  proporţie de 70-80%. Evenimentul a depăşit graniţele judeţului Cluj, astfel că printre vizitatori s-au numărat şi elevi din Hunedoara, Iernut, Satu Mare, Câmpeni, Baia Mare, Zalău sau Ocna Mureş. Anul trecut, universitatea a fost vizitată de 29 de licee din întreaga ţară.

 

 

Alexandra Ormenişan

Latest articles

Related articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.