alin tise banner

VIDEO / Reabilitarea şcolii „Mihai Eminescu” se va face la „Sfântu’ Aşteaptă”!

Clădirea şcolii “Mihai Eminescu”, monument istoric al Clujului, riscă să se distrugă. Firma care se ocupă de reabilitare a decopertat clădirea și, de șase luni, şantierul zace abandonat. Primăria din Cluj-Napoca va trebui sa plătească lucrările din bani proprii, pentru că proiectul european, în valoare câteva zeci de milioane de lei, care trebuia finalizat până la finele anului, va pierde finanțarea, anunţă TVR Cluj.

Profesorii, elevii şi părinţii au răbufnit violent şi ameninţă cu proteste.

Lucrările la scoala Mihai Eminescu au început în iunie, în urma unui proiect european al Primăriei Cluj-Napoca. Acoperişul clădirii a fost dat jos, iar sălile de clasă au fost ulterior inundate. De o jumătate de an, lucrările de reabilitare au fost însă oprite, spre disperarea elevilor, a părinţilor şi a profesorilor.

Reprezentantul firmei constructoare nu a dorit să stea de vorbă nici cu jurnaliştii.

Gabriel Coldea, reprezentant firmă constructoare: Ne faceţi o adresă în scris şi revenim noi cu un răspuns. În cât timp? Nu ştiu. Acum sunt în afara programului şi mai am şi alte şedinţe.

După ce şcoala a intrat în renovare, elevii au fost mutaţi într-un cămin dezafectat. Astfel că aceştia sunt nevoiţi să înveţe în săli improprii, cu pereţii scorojiţi şi prize care atârnă din pereţi.

16 elevi s-au transferat încă de la începutul anului şcolar, când au aflat unde vor fi mutaţi. De atunci, alţi trei şi-au depus cereri pentru a scăpa din actualul coşmar.

În acelaşi proiect european, prin care se reabilitează şi Liceul Mihai Eminescu, mai fac parte alte două şcoli din Cluj. Valoarea totală a acestuia se ridică la 12 milioane de euro, sumă pe care municipalitatea o va plăti în mare parte din buget propriu, pentru că lucrările nu se vor finaliza până la sfârşitul anului.

sursa: TVR Cluj