VIDEO / Clujul va avea un buget cu 15% mai mare faţă de anul trecut

Clujul va avea un buget cu 15% mai mare faţă de anul precedent. Guvernul Cioloş vrea să aloce judeţului nostru peste 19 milioane de euro pentru 2016. Cea mai mare finanţare, 7 milioane de lei, o va primi un proiect al Institutului Oncologic, instituţie care a fost condusă de actualul ministru al sănătăţii, Patriciu Achimaş.

Potrivit ziuadecluj, din bugetul pe 2016 pentru Cluj, 7 milioane de lei vor fi direcţionaţi către proiectului Institutului Oncologic. Din aceşti bani, se va se va construi o clinică de hemtalogie.

6,2 milioane de lei va primi şi Institutul de Cerctări Horticole Avansate Transilvania din cadrul Universităţii de ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj. În această instituţie de învăţământ a studiat tocmai premierul Dacian Cioloş.

Şi alte proiecte importante pentru Cluj, beneficiază de finanţări de la bugetul de stat. Spre exemplu, centura de est ar urma să primească 6,5 milioane de lei, noul sediu al Inspectoratului Şcolar 6 milioane de lei şi trei milioane de lei pentru extinderea sediului Direcţiei Finanţelor Publice Cluj.

Şi Autostrada Transilvania se numără printre priorităţile guvernului în anul 2016. În proiectul de buget, prezentat de Ministerul Transporturilor, acest obiectiv beneficiază de o finanţare de 680 de milioane de lei.

sursa: TVR Cluj

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii