banner pnl banner pnl

VIDEO / Ancheta în cazul diplomei false a președintelui CJ Cluj bate pasul pe loc

Au trecut aproape două săptămâni de când conducerea Universităţii Spiru Haret din Bucureşti l-a acuzat pe preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Mihai Seplecan, că şi-ar fi falsificat diploma de licenţă, iar ancheta în acest caz bate pasul pe loc.

În cadrul instituţiei condusă de Seplecan au apărut voci care susţin că activitatea este afectată de acest scandal şi că preşedintele ar trebui să-şi dea demisia de onoare, informează TVR Cluj.

Deşi unii consilieri spun că Mihai Seplecan ar trebui să plece de la şefia Consiliului Judeţean, încă nu s-a luat nicio măsură în acest sens.

VALENTIN CUIBUS, consilier judeţean PSD Cluj: E o situaţie ciudată care afectează din păcate instituţia, afectează întregul judeţ, întreaga activitate a consiliului judeţean. Cred că dezamorsarea situaţiei de la nivelul consiliului judeţean trebuie făcută în primul rând de actualul preşedinte al consiliului judeţean. Deci el ar trebui să facă un pas înapoi în aşa fel încât spre binele judeţului lucrurile să meargă înainte.

CĂLIN TULUC – consilier judeţean PNL Cluj: Noi putem face o singură chestiune pentru că restul ţin de alte organisme de control, respectiv să iniţiem o hotărâre de revocare a lui din funcţia de preşedinte al consiliului judeţean. Am iniţiat discuţii preliminare şi negocieri cu celelalte grupuri pentru că este necesară o majoritate de două treimi adică minim 24 de voturi ceea ce presupune să se coalizeze la această măsură atât PSD-ul cât şi UDMR-ul.

VAKAR ISTVAN – vicepreşedinte Consiliul Judeţean Cluj: Prezumţia de nevinovăţie există până la momentul dovedirii eventualei vinovăţii, există bineînţeles toţi ne dorim ca instituţiile statului să fie conduse de oameni integri şi de oameni care se şi pricep să facă lucrurile la care acced în aceste funcţii.

Poliţia s-a autosesizat în acest caz şi a început o anchetă, însă până acum nu s-a dat vreun verdict.

CARMEN JUCAN – purtător de cuvânt IPJ Cluj: Au fost dispuse o serie de verificări iar în funcţie de rezultatul acestora se vor continua sau nu cerecetările. Poliţiştii au înaintat o adresă universităţii în cauză pentru a primi lămuriri referitoare la eliberarea diplomei.

Conducerea Universităţii Spiru Haret din Bucureşti a dezvăluit că preşedintele Consiliului Judeţean Cluj nu a fost niciodată student al acestei instituţii de învăţământ superior.

Mai mult, reprezentanţii acesteia susţin că diploma de licenţă pe care Mihai Seplecan o deţine prezintă elemente suficient de clare care să demonstreze că este un fals grosolan.

Seplecan a mai fost implicat anul acesta într-un scandal, după ce ar fi minţit că a fost pasagerul cu numărul 1 milion al Aeroportului Internaţional Cluj Napoca.

Președintele CJ Cluj nu a dorit să facă vreun comentariu despre situaţia în care se află.

sursa: TVR Cluj

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii