Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca organizează a X-a ediție „Parada produselor tradiționale”, luni, 4 aprilie, între orele 10.00-16.00, în incinta Istitutul De Științele vieții „Regele Mihai I al României”, Calea Mănăștur, nr. 3-5.
Organizatorii acestui eveniment sunt studenții din anul IV ai Departamentului Ingineria și Protecția Mediului, de la Facultatea de Agricultură, în cadrul materiei Controlul și certificarea produselor.
În cadrul acestui eveniment vor fi scoase 30 de produse agroalimentare autentice românești din Transilvania și Bucovina, prin intermediul construcției identitară a unui pașaport agroalimentar potrivit Regulamentul U.E. nr. 1151/2012 privind sistemele din domeniul calității produselor agricole și alimentare.
Juriul care va analiza produsele este format din dr. Vet. Viorica Ciobanu, care este și Președintele Asociației Meșterilor Populari Clujeni, conf. dr. Avram Fițiu și Maestrul Gastronomiei Tradiționale, Mircea Groza.
Evenimentul constă în prezentarea a 30 de caiete de sarcini de produse agroalimentare tradiționale, prezentarea de costume tradiționale din comuna aferentă produsului, degustarea produselor și muzică populară din diferite microregiuni.
Laura Ciobăniţă