Sunteti aici:SocialTabără de vară pentru copiii cu suferință renală

Tabără de vară pentru copiii cu suferință renală

Publicat in data

52 de  copii și tineri cu suferinţă renală cronică sunt  în vacanță la Mare în tabăra „Zâmbet de Copil”- In memoriam Adina Bleotu

 A început tabăra la mare organizată de Asociaţia pentru Solidaritate şi Empatie „Delia Grădinaru”, Primăria municipiului Cluj-Napoca, NTT DATA România și Fresenius Medical Care, un proiect unic la nivel național dedicat pacienților care suferă de boli cronice de rinichi.

Din data de 18 august 2016, pentru 52 de copii şi tineri care suferă de insuficienţă renală cronică tratată prin hemodializă, dializă peritoneală sau transplant renal alături de însoțitori și personal medical de specialitate, a început o vacanță de vis pe litoralul Mării Negre, la hotelul Tomis din Mamaia.

Vacanța acestor suferinzi este întreruptă la un interval de 48 de ore de ședințele de dializă de care sunt dependenți pentru a putea supraviețui. În acest an participanții la această tabără a căror rinichi nu mai funcționează au efetuat primele ședințe de dializă la Centrul Eurodializă din Constanța, un centru de tratament dotat cu aparatură performantă și personal dedicat trup și suflet îngrijirii acestor pacienți.

„Copiii și tinerii cu insuficiență renală cronică care fac parte din familia Asociației Delia Grădinaru au trecut în acest an prin momente dramatice. Toți pacienții care fac dializă dezvoltă tulburări metabolice și alte afecțiuni asociate, cum ar fi: anemia,boala coronariană arterială, hipercalcemie, hiperparatiroidism, osteodistrofii, prurit, aritmii, peritonite,  producând organismului plăpând al unor copii și tineri foartă multă suferință ce necesită zeci de zile de spitalizare în timpul anului. Acești copii bolnavi se bucură timp de 8 zile  de un tratament special ca  rezultat al  combinaţiei dintre grija plină de dragoste a personalului unor centre de tratament moderne  unde vor efectua ședințele de  dializă de care depind pentru  supravieţuire şi condiţiile de recreere deoasebite menite să îi facă să uite pentru câteva zile de boală. Acest proiect unic la nivel național  implică  un efort de organizare extrem de mare şi  necesită  un suport  financiar major.

Cadoul  extraordinar pentru acești tineri suferinzi venit din partea comunităţii clujene prin autorităţile locale a fost completat și de implicarea deosebită a unor oameni de afaceri  generoși ca: Arpad Paszkany, Lucia Morariu,Alina Gherman,Liviu Vidrean, Ovidiu Țărmure, Silviu Ganea, Daniel Metz, Suciu Marceluș, Voicu Oprean, gest de solidaritate și empatie demn de tot respectul şi aprecierea”, a explicat  Emanuel Ungureanu, președintele Asociației pentru Solidaritate și Empatie „Delia Grădinaru”, organizatorul taberei.

Şedinţele de dializă vitale vor fi efectuate prin bunăvoinţa centrelor: Eurodializă Constanța și Diaverum Fundeni-București, clinici de specialitate unde bolnavii vor efectua  patru ședințe de dializă pe perioada taberei.

Cu sprijinul unor oameni sensibili la ideea de suferință, transportul copiilor și tinerilor dependenți de dializă  va fi asigurat cu mijloacele de transport speciale ale BGS-Divizia Dializă și Eurodializă Constanța.

Un copil de 13 ani, din Cluj-Napoca, dependent  de dializă, va fi transportat  la interval două zile de la Hotelul Tomis din Mamaia, la Centrul de Hemodializă Diaverum  Fundeni-București și retur, cu  Ambulanța- BGS  pentru a efectua ședințele de hemodializă de care depinde supraviețuirea acestuia.

Tabăra de vară pentru copii și tineri dependenți de dializă are un caracter extraordinar, unic, la nivel național, prin faptul că permite unor copii şi tineri care provin din diferite zone ale ţării şi a căror viaţă depinde de aparatele de dializă din centrele la care sunt arondaţi, să petreacă împreună zile de vacanţă deosebite, asigurându-li-se şi asistenţa medicală necesară.

Primăria municipiului Cluj-Napoca a alocat suma de 45000 de lei  pentru susţinerea acestui proiect, diferenţa de costuri până la suma de 100.000 lei fiind acoperită din campaniile umanitare: Zumbathon Caritabil „WE ARE ONE”, organizat în cadrul „Cluj Never Sleeps” competiția caritabilă „Swimathon”, dar  și din alte donații de la persoane fizice sau juridice.

 Tabăra la mare pentru acești suferinzi nu ar fi putut avea loc fără sprijinul unor companii ca: Marty Restaurants, Arobs Transilvania Software, Eximtur, Fileomera SRL.

INTRA IN DISCUTIE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele articole

Nello Construct, sereleul pe interes cu Matei – El Patron de Turda

Fosta firmă de apartament, Nello Construct SRL a cunoscut o ascensiune fulminantă începând cu...

Gelu Arghir Florea (turdanews.net): Jurnalist sau Purtător de Cuvânt al PRIMARILOR?

Gelu Arghir Florea (turdanews.net): Jurnalist sau Purtător de Cuvânt al PRIMARILOR? Patron pe banii...

Banii încasați de Bugetarul Arghir de la TurdaNews și politicienii naivi ce își pun mutra în fițuica sa

Cel mai scump fițuicar de pe Câmpia Turzii, Arghir Florea a încheiat contracte cu...

Doi Grași pe ROȘU, bârfitori de radio-șanț vor să pună mâna pe Primaria Câmpia Turzii

Petre Pop și Adrian Mischian, doi bărbați fatali aflați la a doua tinerețe, unul...

Alte articole

Nello Construct, sereleul pe interes cu Matei – El Patron de Turda

Fosta firmă de apartament, Nello Construct SRL a cunoscut o ascensiune fulminantă începând cu...

Gelu Arghir Florea (turdanews.net): Jurnalist sau Purtător de Cuvânt al PRIMARILOR?

Gelu Arghir Florea (turdanews.net): Jurnalist sau Purtător de Cuvânt al PRIMARILOR? Patron pe banii...

Banii încasați de Bugetarul Arghir de la TurdaNews și politicienii naivi ce își pun mutra în fițuica sa

Cel mai scump fițuicar de pe Câmpia Turzii, Arghir Florea a încheiat contracte cu...