Starea vremii. Coduri galbene și portocalii

Vrei să știi care este starea vremii, în Cluj și în țară. Iată ce aflăm de la Administrația Națională de Meteorologie: coduri galbene și portocalii, în țară.

Starea vremii – codurile galbele

Meteorologii au emis din nou astăzi coduri portocalii şi galbene de vreme instabilă. La orele prânzului a intrat în vigoare un cod galben de instabilitate atmosferică temporară accentuată valabil până la ora 23:00.

Sunt vizate zonele de deal şi de munte, Moldova, Transilvania, Maramureş, estul Munteniei şi vestul Dobrogei unde vor fi ploi torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi grindină.

Starea vremii – codurile portocalii

De la ora 15:00 până aproape de miezul nopţii un cod portocaliu va afecta localităţi din Suceava, Botoşani, Neamţ şi zona de munte a judeţelor Bistriţa Năsăud şi Maramureş unde vor fi furtuni. 18 localităţi din 10 judeţe şi Capitala au fost afectate de vremea nefavorabilă din ultimele 24 de ore.

Starea vremii – pagube

Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă cele mai multe pagube au fost în Arad, Bihor, Buzău, Caraş-Severin, Harghita, Maramureş, Neamţ, Prahova, Suceava, Vâlcea şi municipiul Bucureşti.

Pompierii au acţionat cu motopompe pentru a evacua apa din peste 90 de locuinţe, curţi şi subsoluri. Salvatorii au intervenit pentru degajarea a 23 de copaci căzuţi pe carosabil sau autoturisme, precum şi pentru înlăturarea a două schele de construcţie desprinse de vântul puternic. Noaptea trecută au fost trimise peste 70 de atenţionări şi avertizări hidrometeorologice de fenomene severe, dar nu au fost înregistrate situaţii extreme care să se soldeze cu victime.

În această dimineaţă pompierii intervin doar în zona Văleni din municipiul Piatra Neamţ unde acum două zile revărsarea apelor a inundat mai multe curţi. 4.900 de salvatori rămân mobilizaţi.

Starea vremii – Cluj

Pentru județul Cluj nu sunt anunțate aspecte drastice ale vremii.

Vezi și

Util pentru clujeni. Plecați în vacanță în Bulgaria? Cum e traficul la frontieră

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare