Util pentru clujeni. Plecați în vacanță în Bulgaria? Cum e traficul la frontieră

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

Util pentru clujeni. Dacă te-ai hotărât să pleci în vacanță în Bulgaria sau Grecia (sau ești deja pe drum și mai ai puțin până ajungi în graniță), atunci este bine să știi care este situația traficului la punctul de frontieră Giurgiu-Ruse, pe sensul de ieșire din gară. Mai precis: este aglomerat.

Timpul de așteptare în graniță, anunță autoritățile, este de aproximativ o oră și jumătate, în condițiile în care, totuși, autoturismele, microbuzele și autocarele au la dispoziție patru benzi. Motivul pentru care totuși se înaintează atât de greu este faptul că pe Podul Prieteniei nu există decât o singură bandă funcțională, pentru fiecare sens de mers, și de aceea se formează coloane de mașini lungi de o jumătate de kilometru.

Util pentru clujeni. Situația în vama Negru-Vodă, pe sensul spre Bulgaria

Dacă nu aleg să treacă cu bacul peste Dunăre, la Chiciu/Silistra, și nici nu s-au îndreptat către Litoral, urmând să treacă granița pe la Vama Veche, clujenii (ca de altfel toți românii), mai au o șansă să treacă prin graniță ceva mai rapid, după numai o jumătate de oră de așteptare, în vama Negru-Vodă.

Indiferent ce punct de frontieră aleg, autoritățile îi îndeamnă pe românii care ajung în granițele cu Bulgaria să țină cont de temperaturile extreme ale zilei și să aibă provizii de apă la îndemână, pentru a se hidrata corect.

Citește și Sfaturi pentru o minivacanță în siguranță

Ultimile articole

Articole populare