Orban, despre lipsa medicilor din spitalele COVID

Orban, despre lipsa medicilor din spitalele COVID: Dacă nu se reuşeşte pe calea voluntariatului, o să apelăm la detaşări

Premierul Ludovic Orban a declarat că, în cazul personalului medical necesar în spitalele COVID din Bucureşti, se va apela mai întâi la soluţia voluntariatului, iar dacă această variantă nu funcționează, se vor face detaşări, plătite suplimentar cu 50%.

„Deocamdată, s-a solicitat către fiecare spital din Bucureşti lista cadrelor medicale din anestezie. (…) Dacă nu se reuşeşte pe calea voluntariatului, care e primul pas prevăzut în lege, o să apelăm la detaşări. Reamintesc faptul că în lege s-a inclus ceea ce ne-am dorit, şi anume, a-i plăti suplimentar cu 50% pe cei care sunt detaşaţi. Deci aici, pe lângă conştiinţa care cred că ar trebui să funcţioneze la toate cadrele medicale, pentru că nu putem să lăsăm fără asistenţă medicală bolnavii, mai ales bolnavii cu simptome grave din secţiile de ATI, pe lângă conştiinţă, există şi un stimulent material pentru cei care sunt detaşaţi”, a declatrat Ludovic Orban vineri, potrivit Agerpres.

Premierul a adăugat că, pentru creşterea numărului de paturi, s-a luat deja decizia ca Spitalul CFR 1 şi Spitalul Judeţean Ilfov să fie transformate în unităţi sanitare COVID.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii