breaking news

Breaking News. Cazul adopției fetiței din Mehedinți ia amploare

Breaking News. Se implică Avocatul Poporului și premierul României. Ia amploare cazul adopției fetiței din Mehedinți, care a fost ridicată cu mascați și polițiști de la casa unde fusese dată în plasament, pentru a fi dusă familiei din Statele Unite care o adoptase.

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu şi a demarat o anchetă urgentă în cazul fetiţei din Mehedinţi. Sesizarea vizează posibila încălcare a articolele 22 şi 49 din Constituţia României, privind dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică şi protecţia copiilor şi a tinerilor.

Ancheta va fi efectuată de către specialişti din cadrul Domeniului pentru prevenirea torturii şi Avocatului Copilului, se anunță de la biroul de presă al Avocatului Poporului.

Breaking News. Premierul cere calm și respectarea legii, pe perioada anchetei

Pe de altă parte, Premierul Viorica Dăncilă cere anchetă în cazul Sorinei. Premierul a solicitat ca ancheta să se facă „în condiţii de calm şi strictă respectare a legii, precum şi consiliere psihologică pentru copil”. În mesajul transmis pe pagina sa de socializare, prim-ministrul spune că integrarea fetiţei într-o familie şi un cămin în care să crească frumos înseamnă normalitate şi ar trebui să fie o prioritate absolută. În acelaşi timp, Viorica Dăncilă condamnă orice formă de abuz şi nerespectarea drepturilor copilului, şi dă asigurări că îi va sancţiona pe cei care vor fi găsiţi vinovaţi în acest caz.

În mediul online circulă imagini cu fetiţa de 8 ani bruscată de către o procuroare asistată de mai mulţi poliţişti, în momentul în care este preluată de la familia în care a fost crescută de un asistent maternal.

Inspecția judiciară, sesizată în cazul procuroarei care a bruscat fetița

Preşedintele CSM, Lia Savonea, a sesizat Inspecţia Judiciară în vederea efectuării de verificări cu privire la procurorul Maria Piţurcă, de la Parchetul Curţii de Apel Craiova, care ar fi bruscat o fetiţă de 8 ani, în timp ce era ridicată din casa asistentului maternal din Baia de Aramă pentru a fi dat spre adopţie unei familii din SUA. Potrivit unui comunicat, inspectorii judiciari vor verifica împrejurările şi modalitatea în care procurorul a exercitat supravegherea cercetării penale în cauză şi a coordonat activitatea de efectuare a percheziţiei domiciliare. Amintim că în mediul online circulă imagini cu fetiţa de 8 ani bruscată de către o procuroare, asistată de mai mulţi poliţişti, în momentul în care era preluată de la familia în care a fost crescută de un asistent maternal.

Vezi și

Util pentru clujeni. Plecați în vacanță în Bulgaria? Cum e traficul la frontieră

Citește mai mult despre stil de viațăsfatul medicului și idei practice.

Vezi și Nodulii tiroidieni și cancerul. Ce trebuie să știi

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare