Oraș din Transilvania invadat de câini și șobolani pentru că gunoiul nu a fost strâns de 4 luni

Pare incredibil, totuși, acesta este adevărul: un oraș din Transilvania – regiune considerată a fi „cea mai occidentală” din România – este invidat de câini vagabonzi și șobolani pentru că autoritățile nu au găsit de mai mult de 4 luni soluții pentru strângerea gunoiului.

Autoritățile din orașul arădean Lipova au decretat stare de urgență după ce mirosurile pestilențiale care plutesc deasupra localității, câinii de pripas, șobolanii, muștele, gândacii și zemurile de gunoi în putrefacție au infestat urbea.

Toate provin de la o rampă de gunoi improvizată de autorități în curtea unei baze militare dezafectate, după ce firma de salubritate care avusese responsabilitatea ridicării gunoiului din oraș și-a pierdut licența. Câteva sute de tone de deșeuri au „ridicat” un adevărat munte în zonă, făcând improprie localitatea pentru un trai civilizat. Lipovenii se tem să mai țină ferestrele deschise și să-și mai lase copiii pe străzi, datorită condițiilor insalubre și pline de capcane pentru sănătate.

Lipova nu este singurul oraș din Transilvania care se confruntă cu o situație de acest gen. Alte 24 de localități care au lucrat în trecut cu aceeași firmă de salubritate se află într-o situație similară.

Acesta este și motivul pentru care Asociația de Dezvoltate Intercomunitară se prevalează de întrunirea condițiilor legale pentru efectuarea de proceduri de achiziții de servicii specifice în regim de urgență.

Citește mai mult despre stil de viațăsfatul medicului și idei practice.

Latest articles

Related articles