Sunteti aici:StiriȘtiri din TransilvaniaDitrău, Harghita - O poveste despre ură și dezinformare. Doi brutari din Sri Lanka, expulzați din comună VIDEO

Ditrău, Harghita – O poveste despre ură și dezinformare. Doi brutari din Sri Lanka, expulzați din comună VIDEO

Publicat in data

Un sat se răscoală împotriva a doi migranți, angajați legal, la o brutărie din Ditrău. Acuză că li se schimbă cultura și nu mai cumpără pâine făcută de străinii pe care-i vor plecați din leagănul lor creștin.

Primarul comunei Ditrău, Puskás Elemér, a convocat pentru sâmbătă, de la ora 10.00, o „adunare populară”, la care localnicii să își exprime punctul de vedere și să primească explicații.

Protestatarii se tem că, odată cu venirea lui Piumal (22) și Amahinda (49), „să nu vină un val de migranţi”, care să le impună cultura lor şi să le pună în pericol siguranţa, a scris Agerpres.

„Singurul motiv pentru care am adus angajaţi din afara ţării este că nu am găsit pe piaţa locală. Noi am pus anunţuri şi în Harghita şi în afara judeţului, dar nu mai sunt, brutari se găsesc foarte greu (…) Şi ne-am decis că încercăm şi în afara ţării”, a declarat presei Köllő Katalin, directoarea firmei care deţine fabrica.

Nemulțumiți, localnicii au făcut presiuni inclusiv pentru ca srilankezii să fie dați afară din casă de gazdele la care stăteau cu chirie.

Sursa romania.europalibera.org

INTRA IN DISCUTIE

Ultimele articole

Doi Grași pe ROȘU, bârfitori de radio-șanț vor să pună mâna pe Primaria Câmpia Turzii

Petre Pop și Adrian Mischian, doi bărbați fatali aflați la a doua tinerețe, unul...

Sotia patronului Nello Construct, condamnată la închisoare pentru că a bătut minori

In sfârșit, s-a facut dreptate în cazul a două familii din Turda a căror...

Alte articole

Doi Grași pe ROȘU, bârfitori de radio-șanț vor să pună mâna pe Primaria Câmpia Turzii

Petre Pop și Adrian Mischian, doi bărbați fatali aflați la a doua tinerețe, unul...