Academia de Vară Interculturală ProEtnica Sighișoara 2019

Academia de Vară Interculturală ProEtnica / ProEtnica Intercultural Summer Academy – ediția a 2a – a fost inaugurată, astăzi, 19 august, la Sighișoara, cu tema “Conviețuirea în comunitățile multietnice”.
Manifestarea are loc în perioada 19-26 august și își propune să ofere participanților din mai multe țări cunoștințe despre diferitele forme existente de protecție a minorităților naționale din Europa, pentru a înțelege complexitatea problemelor interetnice din comunitățile multiculturale, respectiv pentru a identifica relații interculturale viabile în vederea asigurării unei conviețuiri interetnice pașnice în aceste comunități.
Academia de Vară Interculturală ProEtnica Sighișoara 2019 se va concentra, de asemenea, pe diversitatea culturală ca patrimoniu european și motor al schimbării, cu legături între perspectivele istorce, actuale și viitoare. Ea va oferi tinerilor participanți o platformă de discuții, schimb de experiență și cunoaștere a complexității problemelor interetnice în comunitățile multiculturale din diferite țări europene.

Citește mai mult despre stil de viațăsfatul medicului și idei practice.

Latest articles

Related articles