Spitalul Militar din Cluj, MApN face maraton de vaccinare non-stop din 4 și 11 mai, fără programare

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

Ministerul Apărării vine cu precizări despre cum anume va organiza campania de vaccinare în spitalele sale militare, între care unul e la Cluj.

Astfel, maratonul are loc între 4 și 11 mai non-stop, 24 de ore din 24 în spitalul universitar de urgență militar din București și spitalele militare din țară care sunt și centre regionale de depozitare a dozelor de vaccin, cum e și cel de la Cluj. ”Astfel, în perioada menționată, în centrele de vaccinare ale spitalelor militare din Brașov, București, Cluj, Constanța, Craiova, Iași şi Timișoara, începând de marţi, 4 mai, ora 8, populația generală care dorește să se vaccineze se va prezenta, la orice oră, fără o programare prealabilă”, arată ministerul.

Totodată, persoanele vaccinate se înregistrează direct în Registrul Electronic Național al Vaccinărilor și vor fi planificate pentru efectuarea dozei de rapel. ”În perioada următoare, în funcție de disponibilitatea dozelor de vaccin și de solicitările pe plan local, și celelalte patru spitale militare din rețeaua medicală a MApN vor putea crește ritmul de vaccinare, respectiv vor putea asigura vaccinarea fără programare prealabilă. Toate informațiile referitoare la aceste aspecte vor fi comunicate în timp util, la nivel central, precum și de fiecare unitate sanitară militară în parte”, mai arată MApN.

Ministerul Apărării Naționale asigură, în prezent, locuri pentru vaccinarea populației generale în 56 de centre de vaccinare proprii, organizate în cadrul spitalelor militare și în unități militare din Capitală și din țară, deservite de aproape o mie de angajați ai ministerului – peste 250 de medici, 500 de asistenți medicali și 200 de registratori.

Ultimile articole

Articole populare

Lasa un comentariu

Te rugăm să introduci comentariul tau!
Introdu aici numele tău