Focar de COVID19 la azilul de vârstnici Casa Theodora. 100 de infectați, dintre pacienți și personalul medical.

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

Medicul, Lorant Szentagotai, care luptă pentru bătrânii infectați cu COVID19 de la azilul Casa Theodora:„Lucrez cu masca de oxigen de 10 zile, cu 3 ore de somn”

La 71 de ani și infectat cu COVID-19, medicul Lorant Szentagotai se sacrifică pentru a-i ajuta pe cei aproape 100 de bolnavi, din căminul de vârstinici Casa Theodora. Acolo a izbucnit un focar de infecție în urmă cu 3 săptămâni, ne mărturisește medicul.

Lorant Szentagotai
Medicul erou Lorant Szentagotai

Un focar de infecție COVID-19 la o casă de vârstnici din municipul Cluj-Napoca, a stat „ascuns” de public timp de 3 săptămâni. Aceasta este perioada de când durează focarul, din mărturia singurului medic care îngrijește bătrânii infectați.

Doctorul Szentagotai Lorant, și el infectat, a declarat pentru monitorulcj.ro ce se întâmplă cu focarul de la Casa Theodora. Situația este una critică, el fiind singurul medic care se ocupă de aproape 100 de pacienți, ajutat doar de încă 2 asistente, infectate cu COVID-19 și ele.

Medicul erou Lorant Szentagotai se sacrifică pentru sănătatea pacienților. „Cu masca de oxigen, pun 30 de perfuzii pe zi”
Dr. Szentagotai lucrează constant cu masca de oxigen pentru a-și salva pacienții, sacrificându-și propria sănătate. De 10 de când starea sa s-a agravat nu a abandonat situația:

„Sunt într-o stare foarte gravă, lucrez cu masca de oxigen. Încerc să rezolv medicamenele bătrânilor. Încerc să ajut, dar cred că am ajuns în ultima fază, de 10 zile trag așa. Cred că nu am dormit trei ore în total. Acum îmi pun cu masca de oxigen ca să termin astăzi medicamentele.”

Medicul erou Lorant Szentagotai se află la epuizare și are nevoie de mare ajutor. Cu masca de oxigen pune 30 de perfuzii bolnavilor pe zi. După 25 de ani de lucru, Lorant Szentagotai nu se dă bătutu și își pune pacienții pe primul loc, chiar înaintea propriei persoane.

„E tragedia asta, am crezut că pot rezolva, dar cu aproximativ 100 de bolnavi de 3 săptămâni încerc în continuu. Sunt doar eu cu 2 asistente, infectate și ele. Pun câte 30 de perfuzii pe zi. Nu mai știu ce e ziua, ce e noaptea. De 2 săptămâni nu am mai stat deloc. Încerc să termin medicamentele de astăzi, am zis că încerc să nu abandonez bolnavii că mi-e milă de ei. Am 70 saturația de oxigen.

Am reușit 8 luni să trecem, să nu fie nimic și acuma de 3 săptămâni dintr-odată, din 97 de bolnavi, 94 infectați. Din 34 de personal, 3 sunt infectați și lucrează și ei bolnavi. Asta este. Lucrăm zi și noapte, nu am vrut să abandonez în ultimă fază după 25 de ani e lucru, dar nu se mai poate. Nici să vorbesc nu mai pot”, a mărturisit doctorul clujean Lorant Szentagotai pentru monitorulcj.ro.

Ultimile articole

Articole populare

Lasa un comentariu

Te rugăm să introduci comentariul tau!
Introdu aici numele tău