Avioanele vin goale și pleacă cu sute de muncitori spre Germania

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

Patru zboruri charter cu muncitori sezonieri vor fi operate joi de pe Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj. De asemenea vor exista curse și zilele următoare, chiar și în prima zi de Paște.

Mii de români au plecat de pe Aeroportul Cluj spre mai multe orașe din Germania, la muncă sezonieră în agricultură. După ce joi, în parcarea aeroportului s-au strâns circa 2.000 de persoane, care nu au respectat normele de distanțare socială și de prevenire a infecției cu coronavirus, s-a decis autorizarea de către Ministerul Transporturilor a tuturor transporturilor aeriene, chiar și în cazul aeroporturilor aflate în subordinea autorităților locale.

Astfel, începând de vineri, autoritățile au organizat culoare de pasageri în parcarea aerogării, cu păstrarea distanței minime de un metru între persoane.

Românii, îngrămădiți și pe aeroporturile din Germania
După ce în aeroporturile din România s-au înghesuit pentru a se îmbarca în zborurile charter puse la dispoziție de angajatorii germani, muncitorii români plecați la muncă au fost întâmpinați în condiții asemănătoare și în Germania. Imaginile surprinse în aeroporturile din Germania îi arată pe românii plecați de la Cluj înghesuiți, fără a păstra distanța minimă de un metru între ei și complet neprotejați în fața temutului coronavirus.

Ultimile articole

Articole populare