Statul va angaja peste 600 de persoane la DNA-ul pădurilor

Statul va angaja peste 600 de persoane pentru o nouă structură care a fost deja supranumită „DNA-ul pădurilor”. Pentru a combate defrişările ilegale, Ministerul Mediului înfiinţează Garda Forestieră. Angajaţii vor avea salarii de până la 5000 de lei, iar un test capital va fi cel de integritate.

Ca să oprească jaful din păduri, ministerul Mediului vrea să înfiinţeze Garda Forestieră, o structura de control care va avea 617 inspectori, cei mai mulţi proveniţi din fostele inspectorate silvice, potrivit stirileprotv.ro.

Toţi vor da un test teoretic de competenţă profesională, dar şi unul practic, de integritate. Iar salariile vor fi pe măsură.

„Îi vom pune într-o situaţie reală de control şi vom putea vedea cine trece testul şi cine nu. Salariul poate să meargă până la 5 mii de RON net şi mai mult decât atât. Să existe o cât mai mică tentaţie către corupţie”, a declarat Cristiana Pască Palmer, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, potrivit sursei citate.

În trecut, ministerul Mediului a încercat să oprească tăierile ilegale înfiinţând radarul pădurilor, un sistem care nu a avut însă rezultatele aşteptate. Anual, potrivit estimărilor făcute de ONG-uri, din pădurile noastre dispar 8,8 milioane de metri cubi de lemn.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

1 comentariu