Record de participanți la Maratonul Internațional AROBS

A șasea ediție a Maratonului Internațional AROBS Cluj-Napoca va începe sâmbătă, 9 aprilie de la ora 17:00, cu crosul copiilor, respectiv duminica de la ora 09:00, pentru cei mari.

Startul crosului BT va fi dat duminică, la ora 09:00, iar proba de ștafetă și maraton va începe de la ora 09:15, iar de la ora 11.00 se va da startul probei de semi-maraton și cros.

A fost introdusă o nouă cursă competitivă, și anume cea de 10 km, la care vor lua parte peste 500 de alergători, ca urmare a solicitărilor venite de la participanți de-a lungul timpului, care nu și-au găsit parteneri pentru proba ștafetă sau au depășit nivelul alergării pe distanța de 5,6 km. La proba ștafetă vor participa peste 1.000 de participanți, înregistrându-se o creștere de peste 60% față de anul precedent.

Traseul va măsura tot 10,5 km, însă introduce noi străzi: Mihail Kogălniceanu, Baba Novac, Universității, Regele Ferdinand, I.C. Brătianu, respectiv Iuliu Maniu.

„Maratonul este turism și participanții sunt veniți din aproximativ 20 de țări, plus întreg teritoriul României”, a menționat organizatorul evenimentului, Horațiu Morar.

Pentru concursul din acest an au fost înregistrați peste 4.000 de participanți la toate cele șase probe, iar startul la fiecare dintre acestea se va face de la Cluj Arena. Cinci dintre alergători vin din Kenya, unul din Chicago, Statele Unite ale Americii, doi din Africa de Sud etc. Etiopianul care a câștigat primele trei ediții așe maratonușui clujean nu va participa la ediția din acest an.

„Un participant în vârstă de 65 de ani, pe numele său, Iugin Miron, originar din România, dar stabilit în S.U.A. cu foarte mulți ani în urmă, și-a făcut ștafeta cu alergători de la noi din țară, astfel venind la Cluj doar pentru acest eveniment. Mi s-a părut fantastic”, a mărturisit Horațiu Morar.

Premiile în bani depășesc peste 10.000 de euro la această ediție. Se vor premia primele cinci poziții la maraton și semi-maraton, primele trei locuri la ștafetă masculin, feminin, respectiv mixt, primele trei locuri la 10 km, plus prima poziție la categoriile de vârstă.

Laura Ciobăniță

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii