Doi bărbaţi sunt cercetaţi pentru furt şi tăiere fără drept de arbori, iar alţi 27 au fost amendaţi pentru transport ilegal de lemn, în urma unei ample acţiuni a poliţiştilor clujeni pentru prevenirea şi sancţionarea delictelor silvice.

Acţiunea a vizat depistarea persoanelor care taie, fără drept, arbori, în vederea comercializării ilegale şi s-a desfăşurat pe raza întregului judeţ.

În acest context, poliţiştii din cadrul Secţiei 9 Poliţie Rurală Turda au depistat doi bărbaţi care au tăiat în vederea comercializării, fără drept, material lemnos din pădurea situată de pe raza satului Miceşti.

Totodată, pe raza localităţilor Băişoara, Iara, Urişor, Căşeiu, Gilău, Vultureni, Mintiu Gherlii, Ţaga, Săvădisla, Beliş si Mărgău, au fost depistate mai multe persoane care transportau, cu atelaje hipo sau autovehicule, lemn pentru care nu au putut prezenta documente de provenienţă.

Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 27 de sancţiuni contravenţionale şi au confiscat material lemnos în valoare de aproximativ de 22.000 de lei.