Ordonanţă de urgenţă pentru eliminarea copiei legalizate, a copiei de buletin și a cazierului judiciar

Premierul Dacian Cioloș a anunțat ieri în şedinţa de guvern că intenţionează să elimine, printr-o ordonanță de urgență, unele proceduri birocratice menite să pună cetăţenii pe multe drumuri inutile.

În felul acesta vor dispărea copia legalizată la notar, funcționarii de la ghișeu fiind cei care vor urma să facă legalizarea conform cu originalul, iar cazierul judiciar va fi solicitat doar între instituții. În plus,  românii vor putea trimite copiile cărților de identitate  pe mail şi își vor putea plăti cu cardul taxele la ANAF, a spus Cioloș.

„În primul rând, cazierul judiciar se va solicita doar între instituții, deci circa 2,5 milioane de drumuri la Poliție pentru a ridica un cazier judiciar vor fi eliminate, pentru că instituțiile care vor avea nevoie de cazier judiciar vor putea să solicite direct la Poliție, fără să ceară cetățeanului să treacă de la un ghișeu la altul și să ia o hârtie să o ducă la alt ghișeu. Apoi, copiile după buletin care trebuiau depuse la diferite dosare vor putea fi solicitate și trimise electronic, prin e-mail, prin scanare, fără să mai fie nevoie de acele documente și hârtii deplasate la o instituție sau alta. Se vor elimina copiile legalizate pentru furnizarea serviciilor publice, instituțiile care vor cere astfel de copii după anumite documente vor putea să le legalizeze conform cu originalul pe loc. La ridicarea buletinului și a pașaportului, cetățenii vor plăti o singură taxă și într-un singur loc, nu vor mai trebui să plătească diferite taxe la diferite instituții. Și celebrele adeverințe de venit pentru înscrierea la șomaj vor fi eliminate”, a declarat premierul Cioloş cu o zi înainte ca ordonanța să ajungă pe masa Guvernului.

Latest articles

Related articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.