Monica Ungureanu va reprezenta judo-ul clujean la JO de la Rio

Monica Ungureanu (ctg 48 kg), legitimată la CSM Cluj a câştigat medalia de bronz la Campionatele Europene de judo seniori, competiţie ce s-a desfăşurat la Kazan, Rusia. Monica şi-a adjudecat grupa, după care în semifinale a pierdut în faţa belgiencei Van Snick, care urmă să devină campioană continentală. În lupta pentru bronz, Monica Ungureanu a învins-o pe Valentina Moscat, din Italia.

Datorită acestei victorii, Monica Ungureanu și-a adjudecat prezența la Jocurile Olimpice de la Rio.

Celelalte două sportive ale Universității Cluj care au concurat ieri, Corina Căprioriu și Loredana Ohâi, au fost învinse în meciurile de debut ale categoriei 57 de kilograme. Căprioriu a avut un prim tur liber, dar a pierdut în optimi în fața bulgăroaicei Ivelina Ilieva, în vreme ce Ohâi a fost învinsă de poloneza Arleta Podolak.

Campioană europeană en-titre, Andreea Chițu (categoria 52 de kilograme) nu a reușit să își apere medalia de aur obținută anul trecut. Aceasta a fost învinsă în semifinală de franțuzoaica Pricilla Gneto. Andreea a obținut medalia de bronz după ce a trecut de Eveline Tschopp (Elveția).

Ungureanu și-a trecut astfel în cont prima sa medalie la o competiție majoră, după ce a mai câștigat Grand Prix-urile de la Qinqdao (China) în 2014 și Tbilisi 2016, precum și Grand Slamul de la Baku în 2015. Ea este calificată la JO de la Rio.

Monica început să practice Judo la vârsta de 11 ani în anul 1999 la C.S.M Craiova, antrenată de Voinea Mihai. A fost convocată la Centrul Olimpic în anul 2003 antrenată de Andreica Gianina, Ștefan Vodă(2005) și Simona Richter(2005).În anul 2006 a fost promovată în Lotul Olimpic antrenată de Florin Bercean si Simona Richter.

Din anul 2007 este legitimata la U-CSM Cluj și Dinamo Bucuresti

Rezultatele obținute:
2004 – locul 3 Campionatul European Cadeti (Roterdam)
2006 – locul 3 Campionatul European Juniori (Tallin)
2007 – Locul 5 Campionatul European juniori (Praga)
2008 – Multipla medaliata la Cupe Europene
2010-2013 -Multipla medaliata la turnee internationale de seniori
2014 – Locul 1 Grand Prix Zagreb
– Locul 1 Grand Prix Qingdao
– Locul 7 Grand Slam Tokyo
– Locul 5 Grand Prix Jeju
2015 – Locul 5 Grand prix Dusseldorf
– Locul 1 Grand Slam Baku
– Locul 5 Grand Prix Samsun
– Locul 1 European Open Cluj
– Locul 7 Campionat Mondial Astana
– Locul 5 Grand Slam Abu Dhabi
2016 – Locul 1 Grand Prix Tbilisi
– Locul 3 Campionatul European seniori Kazan 2016

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii