Ministerul Transporturilor a deblocat lucrările de pe două loturi ale Autostrăzii Sebeș-Turda

Ministrul Transporturilor a semnat marți actele care stau la baza emiterii autorizației de construire pe Loturile 1 și 3 ale Autostrăzii Sebeș – Turda. După emiterea autorizației de construire, Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR), va transmite antreprenorului Ordinul de Începere a lucrărilor.

”Evoluția acestui proiect este încă un rezultat al aplicării Ordonanței de urgență nr. 7/2016, promovată de Ministerul Transporturilor și aprobată de Guvern în luna martie a acestui an. Ordonanța prevede o serie de măsuri pentru accelerarea implementării proiectelor de infrastructură transeuropeană de transport”, precizează reprezentantul ministerului, într-un comunicat de presă.

Lotul 1 al Autostrăzii Sebeș – Turda are o lungime de 17 km. Traseul autostrăzii traversează următoarele localități: Sebeș, Alba Iulia și Ciugud. Pe acest lot se vor realiza lucrările de drum, nodul rutier Alba Sud, podețe, lucrări hidrotehnice, relocări, protejări utilități, lucrări de iluminat și instalații electrice aferente autostrăzii, parcări de scurtă durată, sistem inteligent de control de trafic, lucrări de protecția mediului și siguranța circulației. Proiectul Lotului 1 al Autostrăzii Sebeș – Turda mai conține și patru poduri cu lungimi de peste 100 m, dintre care cel mai mare, peste râul Mureș, va măsura 622 m.

Realizarea lucrărilor aferente Lotului 1 al Autostrăzii Sebeș-Turda are pe lângă importanța macroeconomică și un impact social benefic asupra calității vieții și a condițiilor sociale prin crearea a peste 320 de locuri de muncă.

Lotul 3 al Autostrăzii Sebeș – Turda are o lungime de 12,5 km, iar traseul său străbate raza municipiului Aiud. Proiectul prevede realizarea a două noduri rutiere, care vor lega autostrada de DN1: Nodul Aiud (km 44+730) și Nodul Unirea (km 53+215). În plus, pe acest lot vor fi realizate 20 de poduri, dintre care două, cu lungimi de 713 m și respectiv 702 m, peste râul Mureș. Vor mai fi realizate și două spații de servicii, conform documentației tehnice.

Latest articles

Related articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.