mercel vela coronavirus

Marcel Vela: “Nu luaţi în seamă ştiri alarmiste”

Ministrul de Interne comentează apariția unui studiu potrivit căruia până în luna septembrie  vom ajunge la peste un milion de români infectaţi.  Vela îi sfătuiește pe români să nu ia în seamă știrile alarmiste din spațiul public.

„Să clarificăm şi să punem punct: nu există un studiu oficial făcut de grupul tehnic de lucru adus la cunoştiinţa Consiliului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. Sunt analize făcute de specialişti, care calculează ei pe monitoare, pe probabilităţi, pe situaţii comparative cu alte ţări… Nu e un studiu oficial dezbătut de CNSU pe această chestiune”, a declarat ministrul de Interne, Marcel Vela.

Până în momentul de față  nu s-a dezbătut în CNSU „o asemenea situaţie megadramatică la nivelul României”,  a spus ministrul de interne.

„Mă refer la cetăţenii simpli – să nu luaţi în seamă ştiri alarmiste. (…) Studii alarmiste făcute de un institut din Londra sau de analişti de la vreo facultate cu renume mondial în medicină şi fac ei acolo tot felul de analize la orele de curs, pot fi, se pot întâmpla. Probabilitatea nu exclude şi această variantă, dar nu cred că trebuie să ne ocupăm tot timpul, toată energia cu studiile unora”, a adăugat Vela, potrivit Mediafax.

Potrivit ministrului de interne,  „este clar că avem de a face cu o creştere, este clar că avem de a face cu focare”.

„Este clar că aceste focare sunt cumva regionalizate, pe anumite zone şi judeţe”.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii