Loteria fiscală nu te îmbogățește. Valoarea premiului a scăzut la 100 de lei

By | Published | Niciun comentariu

Cei care au crezut că au dat lovitura vieții cu bonurile fiscale strânse de-a lungul lunii februarie, s-au înșelat. Aproape 9.150 de persoane au revendicat până în prezent  premiul de un milion de lei pus la bătaie de Ministerul Finanțelor prin Loteria Fiscală.

Câştigul a ajuns în prezent la 109 lei, potrivit datelor centralizate de Ministerului Finanţelor.

Cei care deţin unul sau mai multe bonuri fiscale emise la 7 februarie, cu valori între 6,00 lei şi 6,99 lei, date rezultate în urma extragerii, se pot prezenta în continuare la unităţile ANAF, cu bonurile în original şi o copie a actului de identitate, termenul de revendicare fiind 13 mai. Premiile vor fi acordate în termen de trei luni.

Fondul de un milion de lei se va împărţi în mod egal la numărul total de bonuri câştigătoare şi validate de ANAF.

Un bon este câştigător dacă a fost emis de un aparat de marcat electronic fiscal care funcţionează potrivit legislaţiei, sunt lizibile informaţiile, are valoarea totală exprimată în lei, egală cu valoarea extrasă, a fost emis în ziua extrasă şi nu are menţionat niciun cod de înregistrare fiscală al cumpărătorului.

Sunt valabile bonurile fiscale achitate cu cardul, cu bonuri de masă, precum şi cele eliberate de casele de schimb valutar sau de firme neplătitoare de TVA.

Loteria va fi organizată lunar, în prima duminică după data de 15 a fiecărei luni, pentru luna anterioară, dar va putea fi organizată şi ocazional, de Sărbători.

La extragerile lunare participă bonurile fiscale emise în luna calendaristică anterioară. La extragerile ocazionale participă bonurile fiscale emise într-un interval stabilit prin ordin al ministrului Finanţelor.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *