La discotecă, cu mama şi tata de mână. Minorii vor avea acces doar cu părinţii în cluburile şi discotecile unde se vând alcool şi tutun

Vremuri grele pentru minori. Membrii Comisiei juridice a Senatului au votat în favoarea unei iniţiative legislative ca accesul minorilor în baruri, cluburi şi discoteci în care se comercializează băuturi alcoolice sau produse din tutun este permis „numai dacă aceştia sunt însoţiţi de părinţi sau de tutore”.

Iniţiatorul legii propune ca accesul minorilor în astfel de locuri să fie supravegheat de agenţii economici, care ar urma să verifice vârsta consumatorilor de băuturi alcoolice sau produse din tutun.

Încălcarea acestor prevederi ar urma să fie sancţionată cu amendă contravenţională de la 500 lei la 5.000 lei şi ca în cazul persoanelor juridice să se aplice măsura complementară a suspendării activităţii pe o perioadă de 30 de zile.

Liberalul Sebastian Grapă, autorul iniţiativei legislative, susţine că în prezent minorii pot procura fără restricţii băuturi alcoolice şi produse din tutun.

Propunerea legislativă urmează să fie înaintată Comisiei pentru muncă.