Investiție de un milion de euro pentru reabilitarea trotuarelor pe DN1, în Florești, și Luna de Sus

Comisia de evaluare a ofertelor a deschis la mijlocul acestei săptămâni ofertele referitoare la licitaţia privind Execuţie Lucrări Trotuare în localitatea Florești, str. Avram Iancu și Execuţie Lucrări Trotuare în localitatea Luna de Sus pe drumul judeţean partea dreaptă cu direcţia Vlaha, comuna Florești, investiţie ce se va realiza strict din fonduri ale comunei Florești.

Au existat 7 oferte (în ordinea depunerii dosarelor: Viarom, Napoca SA, CRIDAR, ARL, Ceziana, Nordconforest,
KIAT), cu sume cuprinse între 3,25 şi 4,79 milioane lei. Astfel, după importante lucrări de investiţii publice – majoritatea lucrări multianuale – din Florești (școala, grădiniţă, asfaltări, reabilitare străzi, staţii de pompare apă, semaforizare, trecere în subteran cabluri, Ministaţie SMURD, iluminat public) administraţia publică locală din Florești a demarat o licitaţie care va aduce un plus confort și locuitorilor din Luna de Sus, iar artera principală a Floreştiului va căpăta un aspect modern.

“Așa cum anticipam, valoarea ofertată a fost semnificativ sub valoarea estimată, de 6,1 milioane lei. Foarte bine, asta înseamnă economia de piaţă. Momentan se derulează trecerea în subteran a cablurilor aeriene de pe Avram Iancu și realizarea unui nou sistem modern de iluminat public.

După stabilirea câştigătorului licitaţiei de către Comisia de specialitate vom reface complet trotuarele pe ambele părţi ale drumului, pe întregul sector al Floreștiului. De asemenea, va fi realizat un trotuar și în Luna de Sus, pe partea dreaptă cu direcţia Vlaha, adiacent drumului judeţean. În acest moment, pe primul tronson al străzii Avram Iancu au fost realizate lucrările de trecere în subteran cabluri și montaj stâlpi și corpuri noi de iluminat, noul sistem, unul cu reglaj al intensităţii luminii, funcţionând excelent.

Corpurile vechi de iluminat au fost mutate pe strada Eroilor și urmează dezafectarea stâlpilor vechi și a cablurilor aeriene. Concomitent cu execuţia lucrării pe următoarele două tronsoane ”, a explicat primarul comunei Florești, Horia Șulea.

CM

 

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii