Sunteti aici:AdministrativINTERVIU / Dan Tarcea: Obiectivul echipei PNL este menținerea Clujului pe locul 1 în România în ceea ce privește calitatea vieții

INTERVIU / Dan Tarcea: Obiectivul echipei PNL este menținerea Clujului pe locul 1 în România în ceea ce privește calitatea vieții

Publicat in data

Dan Tarcea, copreședintele organizației municipale a PNL Cluj este consilier local și se prezintă în fața clujenilor alături de echipa PNL, pentru un nou mandat de 4 ani în care să vină înspre rezolvarea problemelor acestora.

Reporter: Sunteți consilier local de patru ani și totodată copreședinte al organizației municipale a PNL. Care au fost cele mai mari provocări din mandatul în Legislativul local?

Dan Tarcea: Cea mai mare provocare pentru mine a fost să formez o echipă de consilieri locali eficienți, care să reprezinte cu succes cetățenii din zonle arondate și, mai ales, să fie receptivi la doleanțele celor care le-au dat încredere și le-au acordat votul. Cosilierul local este, până la urmă, un deputat de cartier. Iar din materializarea acestor idei am reușit să creăm un dialog permanent cu cetățenii si un program de guvernare locala foarte bine conturat. Este foarte important acest aspect, a veni în întâmpinarea doleanțelor cetățenilor, întrucât, precum în medicină, degeaba tratezi un pacient de durere de genunchi dacă pe el îl doare umărul.

Rep.: Inevitabil, mandatul care se apropie de sfârșit a adus cu sine și regrete sau nerealizări…

D. T. : Cel mai mare regret este acela că legislația în vigoare ne limitează acțiunile. Și, din păcate, legislația nu este apanajul administrației locale, a consiliului local. Executivul local nu poate schimba legi. În acest context, problema fațadizării este unul din regretele mele. În acest moment nu avem nici o pârghie pentru cei care nu doresc să-și renoveze fațadele clădirilor. Abia din anul 2017 vom putea majora impozitul cu 500% pentru cei care refuză să-și întrețină fațadele clădirilor.

Clujul are tot ce-i trebuie pentru un oraș care să se alinieze fără probleme în rând cu megalopolisurile europene

Rep.: Ce lipsește în acest moment Clujului?

D. T. : Cred că în acest moment Clujul are tot ce-i trebuie pentru un oraș care să se alinieze fără probleme în rând cu megalopolisurile europene. Are Aeroport internațional performant, are infrastructură sportivă capabilă a găzdui ample evenimente internaționale, are locuri de muncă (în Cluj Napoca șomajul este sub 1%) și are proiecte de viitor precum Centrul Tim de industrii creative, obiectiv care va genera în următorii ani câteva zeci de mii de locuri de muncă. Cluj Napoca este singurul oraș din țară care punctează o creștere demografică. Să nu uităm apoi că municipiul este o urbe care mustește a cultură, cu nenumărate evenimente pe linie de cultură. Iar pe plan medical, și aici mă refer la capabilitatea orașului de a veni în întâmpinarea necesităților oamenilor, Cluj Napoca este singurul oraș din România care are 2 centre de primiri urgențe.

Rep.: Umează un nou mandat de patru ani. Ce vă propuneți…

D. T. : În ciuda celor prezentate anterior, va fi un mandat plin de provocări. Îmi doresc ca în următorul mandat să-mi aduc aportul, alături de colegii mei, la menținerea Clujului pe locul 1 în România în ceea ce privește calitatea vieții. Acest indicator amplu cuprinde evaluare pe sănătate, cultură, siguranța cetățeanului, mediul de afaceri, transport și mediu. Iar ca și proiect personal îmi propun eficientizarea locurilor de parcare, prin identificarea unor noi locuri pentru parkinguri. Atât pe locații noi, cât și pe locațiile actualelor garaje. In acest moment, Clujul are cele mai multe parkinguri supraterane din România, dar inca nu sunt suficiente.

O echipă puternică care își alocă resursele de timp, cunoștințe și energie înspre folosul cetățeanului

Rep.: PNL se prezintă cu o propunere de primar. Ce atuu-uri are această propunere în fața celorlalte propuneri prezentate clujenilor…

D. T. : Vorbim în primul rând de experiență. și mă refer aici atât la cea instituțională cât și cea administrativă. Nu trebuie să fii mare specialist să observi că în cei 12 ani de guvernare PNL, Clujul a dobândit o față nouă. Trebuie doar să mergi pe jos prin centrul orașului sau prin cartiere și vei observa schimbări majore: străzi asfaltate, iluminat public modern, cabluri aeriene îngropate, transport public eficient și performant. Totul înspre creșterea calității vieții cetățeanului. Evident acest trend poate fi dus mai departe doar de către Emil Boc. PNL propune cea mai performantă echipă de consilieri locali, cu propuneri ce vin din toate mediile – profesori, oameni de afaceri, avocați, arhitecți, pensionari, medici, it-ști. Și, cel mai important aspect, este unitatea, pentru că nu suntem doar o listă, ci o echipă puternică care își alocă resursele de timp, cunoștințe și energie înspre folosul cetățeanului.

Rep.: În lupta pentru primăria clujeană se află vreun candidat independent sau avem de-a face strict cu purtători de lance ai politicului ?!

D. T. : Nu există niciun candidat independent și nici nu cred că în Cluj vreun candidat independent poate să ducă la bun sfârșit administrarea unui oraș complex și cu provocări multiple și variate precum Cluj Napoca.

Toți candidații actuali sunt înregimentați politic, chiar dacă lasă impresia că e altfel. Este obligatoriu să ai în spate o echipă care să îti susțină proiectele și care până la urmă să te ajute să le duci la îndeplinire. Clujul poate menține actualul trend strict prin continuitate și prin munca unei echipe alaturi de actalul primar Emil Boc, care să aibă și o susținere adecvată și sănătoasă din partea politicului. Nu trebuie să fim ipocriți și să negăm aceste aspecte. Iar PNL este singura formațiune politică care deține aceste atuuri.

PNL, singura optiune viabilă pentru un Cluj de calitate

Rep.: Indiscutabil, la nivelul municipiului liberalismul reprezintă principala opțiune a clujenilor. Care ar fi explicația?

D. T. : În ultimii 12 ani de guvernare de dreapta Clujul a cunoscut o dezvoltare accelerată și extrem de bine definită. Și, extrem de important, o dezvoltare pe care clujenii o simt în viața de zi cu zi. Bazele acestei explozii în ceea ce privește calitatea vieții au fost puse în anul 2004 când la Consilul Județean președinte era Marius Nicoară iar Primăria Cluj Napoca era condusă de Emil Boc, în primul său mandat. Clujenii au putut vedea atunci că PNL, guvernarea de dreapta, este singura optiune viabilă pentru un Cluj în care vrei să-ți petreci toată viașa și un Cluj în care vrei să-ți crești și să-ți educi copiii.

INTRA IN DISCUTIE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele articole

Doi Grași pe ROȘU, bârfitori de radio-șanț vor să pună mâna pe Primaria Câmpia Turzii

Petre Pop și Adrian Mischian, doi bărbați fatali aflați la a doua tinerețe, unul...

Sotia patronului Nello Construct, condamnată la închisoare pentru că a bătut minori

In sfârșit, s-a facut dreptate în cazul a două familii din Turda a căror...

Alte articole

Doi Grași pe ROȘU, bârfitori de radio-șanț vor să pună mâna pe Primaria Câmpia Turzii

Petre Pop și Adrian Mischian, doi bărbați fatali aflați la a doua tinerețe, unul...