foto: auto-business.ro

Comisia municipală de sistematizare a circulaţiei, din cadrul Primăriei Cluj-Napoca a avizat în şedinţa din 9 martie planurile de marcaj pentru realizarea a 9,3 km de piste dedicate pentru biciclete, din care 8,3 km pe carosabil.

Primarul Clujului, Emil Boc, spune, într-o postare pe pagina sa de facebook, că, astfel, oraşul de pe Someş mai face un pas pentru atingerea standardelor Uniunii Europene în domeniu.

„Sperăm ca prin proiectul „bike-sharing” și măsurile pe care le implementăm pentru bicicliști să ducem Clujul cât mai aproape de standardele europene. Să avem un oraș în care bicicleta să fie folosită de cât mai mulți cetățeni, atât în scop de petrecere a timpului liber cât și pentru a merge la școală sau la muncă”, a scris primarul Emil Boc pe facebook.

Realizarea noilor piste stabilite în Comisia municipală de sistematizare a circulației va începe în perioada următoare pe străzile:
– Calea Floreşti,
– Bucium,
– B-dul 1 Decembrie 1918,
– Corneliu Coposu,
– Fabricii de Chibrituri,
– Fabricii de Zahăr,
– Giordano Bruno,
– Maramureşului,
– Henri Barbusse,
– Ialomiţei,
– Parcul Feroviarilor,
– Patriciu Barbu,
– Zorilor,
– Observatorului,
– Viilor,
– Mureşului,
– Oltului

La finalizarea proiectului “Reţea de self service de închiriere de biciclete”, la Cluj-Napoca vor exista 43,65 de km de piste pentru biciclişti.