Expoziția MINERALIA Cluj-Napoca. Ediția de toamnă

Iubitorii pietrelor de podoabă sunt invitați la sfârșitul acestei săptămâni la ediția de toamnă din acest an a Expoziției Mineralia, găzduită din nou de Muzeul Etnografic al Transilvaniei.

Fiind un eveniment apreciat de clujeni, am luat legătura direct cu organizatorul acestei expoziții, domnul geolog Andrei Gorduza, pentru a ne oferi câteva informații legate Expoziția Mineralia și mai ales de ediția din acest weekend.

 Rep.: A devenit o tradiție găzduirea acestei expoziții în incinta Muzeului Etnografic al Transilvaniei ?

Andrei Gorduza: Expoziția a început în anii `90 când a fost găzduită de Casa Universitarilor. Clujul a fost primul oraș din țară unde s-a organizat o astfel de expoziție. Acum suntem la a 20-a ediție a expoziției, dar colaborarea cu Muzeul Etnografic a început acum 3 ani. Pot să afirm faptul că locația actuală a dat un plus și un oarecare avânt inițiativelor noastre în legătură cu expozițiile Mineralia.

Rep.: La ce să ne așteptăm de la această ediție de toamnă ?

Andrei Gorduza: Oricare dintre edițiile Mineralia sunt evenimente importante pentru iubitorii de pietre pentru că este singurul eveniment de acest gen dedicat în întregime pietrelor de podoabă sau de decor. Nu există un alt eveniment unde ar putea fi văzute piesele care vor fi expuse aici. În această toamnă avem o ediție specială dedicată pietrei Lapislazuli, care este o piatră folosită încă din Antichitate în materie de bijuterie.

Rep.: De ce Lapislazuli pentru această ediție?

Andrei Gorduza: Am ales această temă pentru expoziția de toamnă Mineralia pentru că s-a observat în acest an un anumit trend al bijuteriilor cu pietre de culoare albastră.

În urma celor declarate de domnul geolog Andrei Gorduza cu siguranță interesul și curiozitatea clujenilor îi va îndemna să treacă pragul acestei expoziții pentru a se convinge de modul interesant în care geologia se îmbină cu tendințele în modă 2016.

Muzeul Etnografic al Transilvaniei, instituție publică de cultură care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, vă invită la Salonul de toamnă MINERALIA, care se va desfășura de vineri până duminică (7 – 9 octombrie), la sediul central al muzeului, str. Memorandumului nr. 21, în sala Reduta.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii