DSC_0460~2

Marţi, în jurul orelor 13.30, pe strada Mehedinţi din cartierul Mănăştur, un elev în vârstă de 17 ani de la  Colegiul Economic „Iulian Pop” din Cluj-Napoca a fost atacat din senin de doi tineri. Unul dintre aceştia i-a aplicat o lovitură puternică în zona ochiului, care l-a trântit la pământ, după care agresorul a luat-o lafugă, dar nu înainte ca victima să fi apucat să-i facă agresorului o fotografie cu telefonul mobil. Tânărul a fost transportat de urgenţă, cu o ambulanţă, la Unitatea de Primire a Urgenţelor din Cluj-Napoca, după care a fost trimis la mai multe clinici pentru examinări tomografice, oftalmologice şi maxilo-faciale.

Poliţia, sosită la spital, i-a luat tânărului o declaraţie, iar acesta, pe lângă amănuntele legate de producerea evenimentului, le-a oferit poliţiştilor şi fotografia agresorului. Astfel, pe baza ei – dar şi a unor imagini surprinse de camerele de supraveghere ale unei grădiniţe din apropierea locului unde a avut loc violenţa – poliţiştii de la Secţia IV au reuşit să-l identifice, în timp record pe făptaş. Acesta este B.S., din comuna Iara, minor la rândul său, fratele iubitului de 22 de ani a unei colege de şcoală a victimei. Gelos peste măsură, crezând că tânărul de 17 ani îi făcuse avansuri fetei, bărbatul i-a cerut fratelui  său să-i acorde o corecţie severă elevului de la Colegiul Economic.

Astăzi, tânărul agresat s-a prezentat la IML Cluj, unde a primit un certificat constatator, în care i se recomandă 8-9 zile de îngrijire medicală. “A fost o teribilă confuzie pentru că odată, dintr-o joacă, am cuprins-o în braţe pe fata respectivă – dar să creadă că aş avea o relaţie cu colega mea de clasă e un lucru absurd ”, a declarat victima, în exclusivitate reporterului ClujManifest.

Tânărul a făcut astăzi şi o plângere la Secţia IV de Poliţie, după ce a fost ameninţat de autorul moral al agresiunii că vor urma repercursiuni şi mai serioase împotriva sa dacă se va adresa poliţiştilor.

Sorin Grecu