EURO 2016 / Franța-România 2-1. Capul sus! Răpuși de geniul lui Payet în minutul 89

EURO 2016 a început cu victoria Franței împotriva României, după un meci în care tricolorii au redus la tăcere în dese rânduri pe cei 65 de mii de suporteri ai ”cocoșului galic”.

Da, România a reușit un meci remarcabil în fața echipei de super-staruri a Franței.

Nu, nu ne-am făcut de râs, așa cum 9 din 10 români anticipau.

Am avut șansa golului chiar din minutul 3, la ocazia uriașă a lui Stancu. Griezmann a ridicat și el tribunele în picioare, când a țintit bara transversală a porții lui Tătărușanu.

Giroud a deschis scorul la începutul reprizei a doua cu o lovitură de cap, de la 6 metri. Tătărușanu a cerut fault în atac, însă nimeni nu l-a mai băgat în seamă.

Se părea că francezii ne vor nimici după golul dubios din startul reprizei, însă Stanciu a fost trântit la pământ după ”un fault idiot”, potrivit L’Equipe, al lui Evra. Stancu a înscris cu calm de la punctul de var din fața celor 20.000 de români din peluză și a făcut dreptate pe tabelă.

Payet a strălucit însă în minutul 89, când a trimis în vinclu de la 20 de metru și a adus o victorie mare pentru Franța.

Urmează Elveția și, apoi, Albania, și ceva îmi spune că va fi bine.

Echipele:
Franţa: Lloris – Sagna, Rami, Koscielny, Evra – Matuidi, Kante, Pogba (Martial 77) – Griezmann (Coman 66), Giroud, Payet (Sissoko 90+1)

România: Tătăruşanu – Săpunaru, Chiricheş, Grigore, Raţ – Pintilii, Hoban – Popa (Torje 82), N. Stanciu (Chipciu 72), B. Stancu – Fl. Andone (Alibec 61)

S.M.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii