Sunteti aici:StiriCine se află în spatele firmei care a trimis românii la cules de sparanghel în Germania

Cine se află în spatele firmei care a trimis românii la cules de sparanghel în Germania

Publicat in data

Societatea care a intermediat plecarea românilor în străinătate este Panap Jobs. Firma are sediul în localitatea Solca din Suceava, dar și un punct de lucru în zona Arcu din municipiul Iași. Acționarii firmei Panap Jobs SRL sunt Flutur Onofrei Viorel și Avramescu Flutur Cosmin. Aceștia dețin și Panap Residence, un cartier de vile în zona Ipotești, județul Suceavascrie bunadimineatasuceava.ro. Jurnaliștii scriu că aceștia ar fi apropiați ai familiei lui Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean.

FLUTUR VIOREL-ONOFREI deține și PANAP SRL, o societate cu obiect de activitate în domeniul transporturilor terestre a cărei cifră de afaceri a ajuns în 2019 la valoarea de 14.131.790 RON cu un profit declarat de 2.597.118 RON

În condițiile în care mai multe localități din județul Suceava au fost introduse în carantină, nouă persoane din aceste localități au reușit să vină până la Iași, cu autocarul, pentru a pleca la muncă în Germania.

Sucevenii aveau adeverințe de la medicul de familie care să ateste că nu sunt infectați cu COVID-19 și că sunt apți de muncă. Cele nouă persoane care au încercat să ajungă la Iași sunt din Bosanci, Adâncata și Mitocul Dragomirnei, localități aflate în zona de carantină.

Toți cei prinși la intrarea în județul Iași s-au ales cu o amendă de câte 20 de mii de lei și cu dosar penal.

Marți, 14 aprilie, au decolat două curse către Baden-Baden (Germania) și Maastricht (Olanda) și este de așteptat ca polițiștii să găsească și alte persoane care vor încerca să plece la cules spranghel, venind din zone de carantină.

Ieri, 15 aprilie, au mai decolat trei curse noi, toate cu destinația Germania, iar joi este programată o altă cursă aeriană ce va duce muncitori sezonieri de la Iași spre Germania.

Cum au reușit cetățenii din Suceava, județ aflat în carantină totală, să plece cu autocarele către Iași pentru a se îmbarca spre Germania?

Societatea care a intermediat plecarea românilor în străinătate este Panap Jobs. Firma are sediul în localitatea Solca din Suceava, dar și un punct de lucru în zona Arcu din municipiul Iași. Firma mai are puncte de lucru în Piatra Neamț, Vaslui, Bacău și Botoșani, exact în orașele-cheie din Regiunea de Nord-Est.

Această firmă oferă o perioadă a contractului de muncă între 2 și 3 luni. Aceștia mai arată că transportul dus-întors este asigurat de către Panap Jobs, iar cazarea la locul de muncă de către compania din Germania, contra cost. Practic, românii care pleacă la muncă trebuie să-și plătească cazarea la zi, iar oamenii ar beneficia de asigurare medicală.

Acționarii firmei Panap Jobs SRL sunt Flutur Onofrei Viorel și Avramescu Flutur Cosmin. Aceștia dețin și Panap Residence, un cartier de vile în zona Ipotești, județul Suceava.

FLUTUR VIOREL-ONOFREI deține și PANAP SRL, o societate cu obiect de activitate în domeniul transporturilor terestre a cărei cifră de afaceri a ajuns în 2019 la valoarea de 14.131.790 RON cu un profit declarat de 2.597.118 RON.

Germania se află în zona roșie a pandemiei de coronavirus

În Germania sunt peste 120.000 de cazuri confirmate și peste 3.000 de persoane decedate de mii de cazuri confirmate, mii de români sunt convinși să meargă la muncă în acest stat.

Pentru perioada aprilie – iunie nemții au nevoie de români să le culeagă sparanghelul și căpșunile, în perioada martie – noiembrie să le culeagă ceapa și ridichile, iar în perioada aprilie – octombrie pentru a le culege salata.

Sursa: bunadimineatasuceava.ro.

INTRA IN DISCUTIE

Ultimele articole

Câmpia Turzii. Cum se construiește ilegal cel mai mare bloc de după Revoluție

Familia unuia dintre cei mai bogați oameni din Câmpia Turzii s-a gândit să ridice...

UNTOLD 2022 EXCLUSIV: Ce maneliști vor fi pe main stage?

Momentele surpriză pregătite de către organizatorii Untold vor face ca ediția din 2022 să fie de neuitat!

Cum au crescut prețurile la chirii pe cartiere

Site-ul Ceasul Cetății a observat că au crescut prețurile la chirii, imediat după revenire...

Nelson Mondialu și oda pentru Emil Boc (video)

Pe 50.000 de vizualizări are până acum oda, Emblema Romaniei, lui Nelson Mondialu, care...

Alte articole

Câmpia Turzii. Cum se construiește ilegal cel mai mare bloc de după Revoluție

Familia unuia dintre cei mai bogați oameni din Câmpia Turzii s-a gândit să ridice...

UNTOLD 2022 EXCLUSIV: Ce maneliști vor fi pe main stage?

Momentele surpriză pregătite de către organizatorii Untold vor face ca ediția din 2022 să fie de neuitat!

Cum au crescut prețurile la chirii pe cartiere

Site-ul Ceasul Cetății a observat că au crescut prețurile la chirii, imediat după revenire...