Sunteti aici:SocialCFR s-a impus cu 2-0 în returul cu ASA şi s-a calificat în finala Cupei

CFR s-a impus cu 2-0 în returul cu ASA şi s-a calificat în finala Cupei

Publicat in data

CFR Cluj e sora feroviară a garniturii M1 din metroul bucureştean. Majoritatea trenurilor primei magistrale se opresc la staţia Republica, aflată aproape de periferia Capitalei.

În afară de câteva, anunţate de vocea robotică din subteran că vor continua până la gara Pantelimon.

Aşa şi vişiniii clujeni. Lumea se aşteaptă, de câţiva ani, să aibă „cap de linie” în Republica lor, un loc călduţ la mijlocul clasamentului. Însă ei forţează şi bifează performanţe nebănuite pentru un club parcă uitat de trecerea anilor în vârful dealului Gruia.

GOL VERSUS ŞUT PUTERNIC

Pe elevii portughezului Conceicao i-a ajutat însă şi adversarul. Muth a rămas îngheţat la prima fază periculoasă la poarta sa. N-a putut degaja o minge respinsă de Stăncioiu în faţă, Bud a înţepat balonul din spatele său şi a deschis scorul pentru gazde.

ASA n-a avut decât o singură tresărire în prima repriză. Un şut cu pecetea lui Mureşan, care i-a îndoit mâinile lui Traian Marc şi a adus aminte de bara cu Brazilia.

DUPĂ 6 ANI

Şi, dacă repriza a doua a început echilibrat, iar ASA dădea semne că ar putea egala, în scenă a intrat acelaşi Muth. Fundaş care, anul trecut, era în circuitul „naţionalei”, luat de Iordănescu în turneul din Antalya! Stoperul i-a pasat, incredibil, direct lui Bud, care a făcut „dubla” cu un şut pe lângă Stăncioiu.

Scorul nu s-a strâns nici după ocazia lui N’Doye, nici după şutul lui Brandan, iar CFR, cu 2-0 în meci şi 2-0 la general, e în finala cu Dinamo. Pe 10 mai. La 6 ani de la ultima Cupă!

DE CE A LUAT VOICULEŢ ROŞU?

În ultimul minut al partidei, Claudiu Voiculeţ a luat al doilea galben şi a fost eliminat pentru un fault inutil, făcut la mijlocul terenului. Acesta l-a agăţat din spate pe Jakolis, iar Istvan Kovacs l-a eliminat pe bună dreptate.

Voiculeţ va fi suspendat însă la meciul de luni, împotriva Astrei (20:30, Digi, Dolce, Look). Decisiv pentru titlu: dacă giurgiuvenii bat, mai au nevoie de un singur punct pentru a lua campionatul.

MUTH DEBUTASE ASEARĂ!

Omul negru pentru ASA Târgu Mureş a fost Sergiu Muth. Stoperul adus la începutul lui 2016 de la Gaz Metan a greşit grav la ambele goluri ale gazdelor, bâlbâind o minge în careu, apoi pasându-i lui Bud. Fundaşul debutase aseară, el fiind doar de 5 ori rezervă, de 4 ori în campionat şi o dată în Cupă până la partida catastrofală de la Cluj.

„Eram specializaţi şi în Cupă, şi în campionat. În general, în trofee. Sper să revenim acolo unde am fost odată”
Iuliu Mureşan, preşedinte CFR Cluj

„Am jucat de la egal la egal cu CFR-ul. Eu zic că Muth a jucat bine, i-a înlocuit bine pe Marius Constantin şi Balaur. În afară de greşeli” :)
George Ciorceri, antrenor ASA Tg. Mureş

„Mergem să câștigăm Cupa. Am învins o echipă din play-off și am demonstrat că nu merităm să fim în play-out. Îmi era dor de un meci cu Dinamo”
Cristi Bud, atacant CFR Cluj

sursa: Gazeta Sporturilor

INTRA IN DISCUTIE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele articole

Sotia patronului Nello Construct, condamnată la închisoare pentru că a bătut minori

In sfârșit, s-a facut dreptate în cazul a două familii din Turda a căror...

Manastirea Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril – Anunt 2

MĂNĂSTIREA SFINȚII ARHANGHELI MIHAIL ȘI GAVRIL, cu sediul în jud. Cluj, com. Geaca, sat...

Alte articole

Sotia patronului Nello Construct, condamnată la închisoare pentru că a bătut minori

In sfârșit, s-a facut dreptate în cazul a două familii din Turda a căror...