alin tise banner

VIDEO / Aurelia Cristea a fost pusă pe liber. PSD şi ALDE îl susţin pe Buzoianu pentru primărie

Deputatul Aurelia Cristea, preşedintele PSD Cluj-Napoca, nu mai este candidatul social-democraţilor la primăria clujeană. Preşedintele PSD Cluj, Remus Lăpuşan, spune că formaţiunea sa a încheiat, doar la nivelul municipiului Cluj-Napoca, o alianţă electorală cu ALDE, prin care cele două formaţiuni vor susţine un candidat independent comun pentru funcţia de primar. Candidatul este omul de afaceri Octavian Buzoianu, care, astfel, îi ia locul Aureliei Cristea.

„Am decis în cadrul alianţei electorale PSD+ALDE să-l susţinem pe dl Octavian Buzoianu la Primăria municipiului Cluj-Napoca, ca şi candidat independent. Candidatura dlui Buzoianu este o candidatură independentă pe care noi o susţinem şi suntem de acord să vină şi alte partide care să susţină această candidatură. Candidatura doamnei Aurelia Cristea nu mai există”, a spus Remus Lăpuşan.

Co-preşedintele ALDE Cluj, deputatul Steluţa Cătăniciu, a spus că formaţiunea sa şi PSD au semnat un protocol care pune bazele unei alianţe electorale PSD+ALDE pentru municipiul Cluj-Napoca, „o alianţă care reprezintă un proiect pentru clujeni, un parteneriat cu societatea civilă”, care are ca obiectiv câştigarea Primăriei Cluj-Napoca.

Cele două formaţiuni vor avea o listă comună pentru Consiliul Local Cluj-Napoca şi speră să câştige 12 posturi de consilieri.

Nelu Pop

video: TVR Cluj