Sunteti aici:AdministrativAșteptând cometa DNA care să pună punct erei Dinozaurilor ce devin încet Tyranozauri

Așteptând cometa DNA care să pună punct erei Dinozaurilor ce devin încet Tyranozauri

Publicat in data

Clujul este exemplul perfect al falimentului actualei clase politice. Politicul clujean este în acest moment incapabil a veni în fața clujenilor cu o propunere viabilă pentru administrația locală. La Cluj sunt șase candidați pentru funcția de primar, dar numai doi sunt din sfera politicului. Emil Boc de la PNL și Adrian Gurzău de la PMP.

Avem apoi un candidat exotic, Bruno Roschnafsky, fost baschetbalist în echipa de aur a Clujului din anii 90, un om de afaceri, Octavian Buzoianu, independentul neindependent agățat ca breloc decorativ la cheile PSD, ALDE, PNTCD și UNPR și Liviu Alexa, omul antipartid și antisistem.

 Dinozaurul care tinde să devină Tyranozaur

În primul rând, Dinozaurul Emil Boc, care reales devine un tyranozaur, este un personaj deja sătul de reflectoare dar prins în pânza de paianjen țesută în ultimii 10 ani de PDL, respectiv la Cluj de Grupul Transpartinic în care coabitează fără jenă întregul eșicher politic……de la PSD, la PDL sau UDMR ori PNL.

O pânză de paianjen cu puzderie de dosare pe masa DNA. Practic, în acest moment, Boc este condamnat la candidatură, rolul său fiind deja unul de gropar de depozitar al activităților ilicite de la Palatul Victoria, de pe Modrogan 1 sau din Primăria clujeană. Boc tremură și devine palid când aude de Dosarul ANRP, care îl obligă la dese drumuri în Capitală pe Știrbei Vodă, sediul DNA sau de Dosarul Microsoft, unde fostul ministru al Comunicațiilor Gabriel Sandu, urmărit penal în dosarul Microsoft, a mărturisit procurorilor că îi dădea 300.000 de euro mită lui Emil Boc.

Ca să  nu mai vorbim pe plan local de Cluj Arena, unde Corpul de Control a a stipulat că alocarea a 50 milioane lei din fondul de rezervă a Guvernului a fost ilegală. Sau depozitul de deșeuri periculoase de la Moldovenești, un tun de 70 milioane euro oferit cu dedicație firmei Euroconstruct, a lui Beșciu și Cocoș, via CNADNR.

O poveste care acum e mai actuală ca niciodată, depozitul de la Moldovenești, care se vrea a căpăta statutul de definitiv, urmând să fie o rampă de lansare pentru Euroconstruct, într-o licitație pe fonduri europene, aferentă unui depozit temporar de deșeuri periculoase de lângă Turda.

 Așteptând cometa DNA

Dar surprinzător, Boc deține în acest moment peste 60% din opțiunile de vot ale clujenilor și pare a fi sigur de victorie.  Asta doar dacă nu, surprinzător pentru liniștea de la Cluj, Boc s-ar trezi într-o dimineață la ora șase, vorba cuiva din anturajul arestatului Uioreanu, fost președinte al Consiliului Județean Cluj, cu ziariștii mascați sărindu-i  gardul. Deși Boc nu are gard, el locuind la bloc.

Așa că doar de pe masa DNA poate să vină cometa care să pună capăt evoluției dinozaurilor…Oricum, în eventualitatea că această minune se va petrece, PNL pe cine va scoate din joben? Veșnica soluție de avarie, Nicoară sau Tișe, ori Buda. Tineri nu sunt întrucât politicul actual a avut grijă ca în urma sa să nu lase nimic.

Nimic nu a putut crește în umbra dinozaurilor. A se vedea exemplul rateului cu Horea Uioreanu sau Mihai Seplecan, ambii unși în fruntea Consiliului Județean și coborâți de pe acel scaun în mod penibil, unul prin arestare, iar celălalt mazilit de propriul partid pentru că nu executa ordinele partidului.

Falimentul clasei politice se vede și la PSD Cluj care a fost incapabil în a propune clujenilor un candidat propriu. Iar la nivel național se vede exemplul Capitalei, unde PNL se forțează să găsească un candidat, apelând în final la veșnica soluție Cătălin Predoiu.

Oricum, Aurelia Cristea, ținută de PSD în cursă timp de mai multe luni și apoi aruncată ca o măsea stricată, era o alternativă viabilă, puternică ca discurs și opțiune, pentru Boc. Cu toate că Clujul este clar un oraș de dreapta. Acum, clujenii au un simulacru de alegeri.

 Alexa, omul antipartid care a sfârșit lamentabil într-un obscur partid

Liviu Alexa, candidat din partea Mișcării Liberale, este omul antipartid care a sfârșit lamentabil într-un partid. Întreaga sa retorică este una anti clasă politică, anti partide, anti politic, pro independență și pro local. Cu toate acestea el este acum înregimentat într-un partid obscur, cu sediul central. Asta după ce a cochetat cu PNL și PSD pentru a candida din partea lor.

Alexa se dorește administratorul unui oraș, dar până acum a eșuat lamentabil în a administra firmele sale. Concret e evorba de Imagistica, care a intrat în insolvență  cu datorii de 2 milioane euro la terti precum buget de stat si creditori privati, inclusiv datorii totale către bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale şi bugetul asigurărilor de sănătate de peste 2,5 milioane lei. Nu plătise nici măcar contribuțiile individuale reținute deja de la salariați. Alexa a eșuat și cu Call Mania srl care la începutul anului 2014 avea datorii la bugetul de stat de 674.439 lei.

 Buzoianu, brelocul de la cheile PSD, ALDE, PNTCD și UNPR

Octavian Buzoianu este independentul neindependent proptit ca breloc decorativ la cheile PSD, ALDE, PNTCD și chiar UNPR.

Dorește un Cluj cu o populație de un milion de locuitori, dar, chiar și acum, la jumătate din acest număr, Clujul are grave probleme de infrastructură. Buzoianu nu este străin de mediul politic, el fiind la începutul anilor 2000 președintele filialei clujene a Alianței pentru România, condusă de Teodor Meleșcanu.

Clujenii nu uită faptul că el a fost director la fabrica de bere URSUS în perioada în care URSUS a împachetat și a părăsit Clujul, terenul simbolului fabricii de bere fiind apoi vândut către ginerele lui Ioan Rus. Clujenii cunosc prea bine privatizarea și apoi raderea fabricii de dulciuri Feleacul, unde acum tronează un hotel de cinci stele al lui Buzoianu. Frații Buzoianu au promis după achiziție că vor reloca fabrica de dulciuri în afara orasului dar clujenii au rămas cu promisiunea. S-a vândut linia de producție, s-a demolat fabrica și s-au apucat de construit un hotel.

Alături de Sandu Părțilă, un țepar din Fetesti, Ialomița, Buzoianu a fost implicat și în afaceri imobiliare, construcție de blocuri, episod în care cumpărătorii au rămas cu buzele umflate, neputându-și ulterior intabula proprietățile achitate integral.

De asemenea, aspect mai puțin cunoscut de clujeni, Octavian Buzoianu, care s-a aflat până de curând în fruntea Modern Farm SRL, derula un contract de asociere cu Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV), privind exploatarea unor terenuri din comuna clujeană Jucu, contract în urma căruia USAMV a rămas cu buzele umflate.

În căutarea coșului de 3 puncte

Cât despre Bruno Roschnafsky, oferta celor de la PPU, numai de bine. Un candidat exotic, fost baschetbalist în echipa de aur a Clujului din anii 90, a fost manager general al Baschet Club Mureş Târgu Mureş, iar actualmente este inspector judeţean şef la Poşta Română, Cluj-Napoca. Deține atât cetățenia română, cât și cetățenia germană. Prezintă idei și frânturi de proiecte, dar dezvoltarea, derularea și mai ales finanțarea lor e sublimă dar lipsește cu desăvârșire.

 Clasicul UDMR

În fine, actualul viceprimar Anna Horvath, candidează din partea UDMR. Electoratul maghiar, disciplinat, punctează un cert 12-15% din voturi.

INTRA IN DISCUTIE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Câmpia Turzii. Cum se construiește ilegal cel mai mare bloc de după Revoluție

Familia unuia dintre cei mai bogați oameni din Câmpia Turzii s-a gândit să ridice...

UNTOLD 2022 EXCLUSIV: Ce maneliști vor fi pe main stage?

Momentele surpriză pregătite de către organizatorii Untold vor face ca ediția din 2022 să fie de neuitat!

Cum au crescut prețurile la chirii pe cartiere

Site-ul Ceasul Cetății a observat că au crescut prețurile la chirii, imediat după revenire...

Nelson Mondialu și oda pentru Emil Boc (video)

Pe 50.000 de vizualizări are până acum oda, Emblema Romaniei, lui Nelson Mondialu, care...

Alte articole

Câmpia Turzii. Cum se construiește ilegal cel mai mare bloc de după Revoluție

Familia unuia dintre cei mai bogați oameni din Câmpia Turzii s-a gândit să ridice...

UNTOLD 2022 EXCLUSIV: Ce maneliști vor fi pe main stage?

Momentele surpriză pregătite de către organizatorii Untold vor face ca ediția din 2022 să fie de neuitat!

Cum au crescut prețurile la chirii pe cartiere

Site-ul Ceasul Cetății a observat că au crescut prețurile la chirii, imediat după revenire...