Aproape 250 de sesizări privind votul multiplu la alegerile de duminică

Potrivit procurorului general al României, există depuse 245 de sesizări privind suspiciuni de vot multiplu la alegerile locale, care vor fi verificate în perioada următoare.

“Sunt 245 de sesizări care au rezultat din sistemul informatic care marchează toate sesizările semnalate în astfel de împrejurări, şi ele urmează să fie verificate fiecare pentru a se vedea dacă într-adevăr este vorba de un vot multiplu sau de greşeli de semnalare” a declarat Augustin Lazăr, Procurorul General al României, citat de Mediafax.

În legătură cu sesizările de vot multiplu, ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, a declarat luni că în cele mai multe situaţii cetăţenii doar au testat “vigilenţa” sistemului şi nu intenţionau să mai voteze o dată.

“Sistemul a generat automat aceste sesizări. Multe din aceste sesizări au fost verificate şi nu s-au confirmat. Au fost multe situaţii în care cetăţenii au vrut pur şi simplu să verifice dacă sistemul funcţionează şi avem multe situaţii în care s-au dus şi au votat la o secţie şi s-au dus la o altă secţie, au ieşit, sau dus la o altă secţie, şi au prezentat buletinul fără intenţia de a vota, doar de a testa dacă într-adevăr acest sistem funcţionează. Pentru fiecare dintre aceste semnalări automate ale sistemului vom face cercetări şi, la sfârşit, Poliţia Română va face propuneri către unitatea de parchet competentă. Au verificat vigilenţa. Până în momentul de faţă sunt multe situaţii în care în cazurile semnalate, nu s-a confirmat intenţia de vot multiplu”, a spus Petre Tobă, potrivit Mediafax.

Latest articles

Related articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.