500 de amenzi date de polițiștii clujeni în weekend

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj au desfășurat o serie de acțiuni și controale, în perioada 15-17 aprilie, pentru a preveni, depista și combate faptele antisociale, ilegalităților din domeniul comerțului și producerea accidentelor rutiere.

19 dintre aceste activități au fost organizate de ordinea publică și alte 15 au vizat combaterea delictelor economice. Pe lângă acestea, s-au mai organizat acțiuni care au vizat prevenirea și combaterea accidentelor rutiere, combaterea ilegalităților pe linia criminalității, precum și depistarea persoanelor date în urmărire.

În urma acestor acțiuni au fost depistate 12 persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni și 16 infracțiuni de natură judiciară și la regimul circulației.

Pe lângă acestea, a fost verificată activitatea a 52 de unităţi comerciale, şi respectarea prevederilor legale care au în vedere paza obiectivelor de către 239 de entităţi, iar poliţiştii rutieri au oprit în trafic, pentru control, aproximativ 500 de autovehicule.

Poliţiştii au aplicat în urma neregulilor constatate, 504 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 18 pentru încălcarea prevederilor Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, 124 la Legea 61/1991 privind ordinea şi liniştea publică, 331 la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, dar şi pentru nerespectarea altor prevederi legale și 139 de sancțiuni contravenționale pentru depășirea vitezei regulamentare.

Laura Ciobăniță

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii